20. studenoga 2020.
NOVOSTI

FET i Općina Barban – partneri u razvoju poduzetništva

FET i Općina Barban – partneri u razvoju poduzetništva

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ i Općina Barban i ove godine nastavljaju uspješnu suradnju. Krajem prošle godine dovršen je projekt „Poduzetnički inkubator Barban – Centar poduzetničke kreativnosti“ u okviru kojega je Općina Barban, u suradnji s Općinama Žminj i Svetvinčenat kao projektnim partnerima i FET-om u svojstvu projektnog suradnika, rekonstruirala i opremila prostor s osam ureda koji će poduzetnicima početnicima, mladim poduzetnicima i studentima biti na raspolaganju za realizaciju i unapređenje njihovih poduzetničkih ideja.

„Uključivanje studenata u osmišljavanje razvoja Općine Barban putem prijedloga konkretnih poduzetničkih ideja logičan je nastavak suradnje akademije i lokalne zajednice. Kroz projekt integracije visokog obrazovanja u osmišljavanju razvoja lokalne zajednice prošlo je već 11 generacija studenata koji u okviru redovitog obrazovanja na smjeru Financijski menadžment nastoje svoje poduzetničke ideje konkretizirati u obliku poslovnog plana te iste ponuditi lokalnoj zajednici. Budući da je suradnja na konkretnom projektu dovršena, odlučili smo uključiti studente koji će aplicirati znanja iz područja poduzetništva i poslovnog planiranja na primjeru Općine Barban“, rekao je redoviti profesor računovodstvene skupine predmeta na pulskom FET-u prof.dr.sc. Robert Zenzerović.

Studentima se na virtualnom sastanku održanom 16. studenoga obratio i načelnik Općine Barban Dalibor Paus, koji je u suradnji sa stručnom suradnicomMarinom Cetinarazradio tri tematska područja koja uključuju ukupno 16 tema u okviru kojih će studenti osmisliti i razraditi svoje poduzetničke ideje. „Vjerujemo da nam netko izvana može dati konstruktivne prijedloge razmišljajući izvan uobičajenih i zadanih okvira. Od studenata očekujemo da razrade ideje na područjima za koja smatramo da sadržavaju značajne razvojne potencijale poput kulturne baštine kao motiva dolaska na Barbanštinu, razvoja novih turističkih proizvoda te razvoja konjičkog sporta i aktivnosti povezanih s istim“, zaključio je načelnik Paus.

Pred studentima se nalazi izazovan zadatak razrade poduzetničke ideje i izrade poslovnog plana koje će po njihovoj finalizaciji prezentirati Općini Barban.