01. srpnja 2016.
NOVOSTI

Brijuni Adventure Race sa šest disciplina

U prostorijama Turističke zajednice grada Pule u četvrtak je prezentirana pustolovna utrka "Brijuni Adventure Race 2016." Utrka će se, kako je kazao Denis Mirković, predsjednik Sportsko rekreacijskog kluba "Puls", koji je s Nacionalnim parkom Brijuni te turističkim zajednicama Fažane i Grada Pule, organizator utrke, održati u nedjelju, 17. rujna u Nacionalnom parku Brijuni, te na području Fažane (Bi Villagea), Vodnjana i Štinjana.

Sudionike čekaju brojna iznenađenja

Kako je pojašnjeno, riječ je o pustolovnoj dinamičkoj utrci orijentacijskog karaktera koja se sastoji od čak šest disciplina: plivanja, trčanja, vožnje biciklom i kajakom, ronjenja na dah i abseila. Cilj utrke je u što kraćem vremenu, uz pomoć topografskih karata i kompasa (zabranjena je upotreba GPS uređaja), pronaći kontrolne točke koje će se protezati kroz Nacionalni park Brijuni (trčanje, plivanje, ronjenje na dah i kajak), Štinjan, Općinu Fažana i Općinu Vodnjan (bicikla).

- Utrka ima dvije kategorije, "ultra" u dužini od 80, te "light" u dužini od 40 kilometara, naveo je Mirković dodajući kako, budući da je riječ o pustolovnoj utrci, neće otkrivati previše detalja već samo reći kako će natjecatelje na putu čekati brojna iznenađenja.

Do sada je prijavljeno 54 ekipa, a prijave završavaju prvog rujna, no možda i ranije, ukoliko se sve popuni, upozorio je Mirković dodajući kako se nada da će se ove godine premašiti broj prošlogodišnje utrke na Kamenjaku na kojoj je sudjelovalo čak 81 ekipa. Za sada su prijavljene ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Italije te Belgije.

Fažanski kanal sve više spaja

Na utrku je sve pozvale i Maja Bizjak Maretti iz NP Brijuni koji su logistička podrška utrci, ali i direktorica TZ-a Fažane Melita Peroković riječima da ih fažanski kanal "sve više spaja, a sve manje razdvaja", te kako Fažana podržava ovakve projekte. I direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj navela je kako je Klaster južne Istre usmjeren upravo na ovakve manifestacije koji će popuniti turističku pred i posezonu.