29. lipnja 2016.
NOVOSTI

Nakon 46 godina kraj grupe Aerosmith

Frontmen legendarne rock grupe Aerosmith, Steven Tyler (68) za radijsku emisiju Howarda Sterna potvrdio je da se nakon 46 godina glazbene karijere bend raspada. Najavljena je i oproštajna turneja za  2017. godinu, jer smatra da je za nju došlo vrijeme.  

- Zaista volim ovaj bend i želim unaprijed preduhitri tuđe pomisli. Postoje dva benda koja imaju originalne članove, mi i The Rolling Stones i na tome sam zahvalan - rekao je Tyler. Na pitanje koliko dugo će trajati turneja, našalio se rekavši "zauvijek". Turneja još nije službeno potvrđena. Legendarni Tyler potvrdio je da sljedeći mjeseci izlazi njegov solo album "We're All Somebody from Somewhere". Sadržavat će 13 pjesama, od toga i singlove 'Love Is Your Name' i 'Red White and You'.

Budući da rocker planira 30 koncerata, brojni komentiraju da je upravo njegova samostalna karijera razlog rastanka od Aerosmitha.

Inače, uspješan bend osnovan je još 1970. u Bostonu, a na vrhuncu slave bili su sedamdesetih godina. Posljednji album "Music from Another Dimension" izašao je 2012.