20. svibnja 2020.
NOVOSTI

Otvara se Istarsko narodno kazalište i Kino Valli

Otvara se Istarsko narodno kazalište i Kino Valli

Istarsko narodno kazalište, u petak 22. svibnja, ponovno otvara svoja vrata i to monokomedijom „Mistero buffo“ u 20 sati. Riječ je o predstavi na tekst Darija Foa u kojoj glumi Valter Roša. Ulaznice za predstavu prodavati će se po cijeni od jedne kune.

Kako bi se mogle poštivati sve preporuke Stožera civilne zaštite, predstava će se održati na velikoj sceni, dok će gledatelji morati nositi zaštitne maske, ulaziti jedan po jedan, dezinficirati ruke, a i na ulazu će im se mjeriti temperatura. S obzirom na to da će gledatelji sjediti razmaknuti jedni od drugih, maksimalni kapacitet biti će oko 180 gledatelja.

Dan ranije, uz preporučene mjere, započeti će s radom i Kino Valli. Radnim će se danima prikazivati dvije projekcije, započevši s filmom „Emma“ u 18 sati, dramom prema romanu Jane Austen. Između projekcija biti će pauza od sat vremena, pa će se drugi film „Zviždač“ prikazati u 21 sat. Vikend će biti posvećen matineji za djecu, odnosno animiranom filmu „Naprijed“. Od 28. svibnja prikazivati će se film „Ona koju zamišljam“.