10. ožujka 2020.
NOVOSTI

Objavljen je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019.

Objavljen je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je raspisalo Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade najuspješnijim studentima u akademskoj godini 2018./2019.  Nagrada se dodjeljuje onim studentima koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima.

Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Nagrade uručuje rektor na svečanosti u povodu Dana Sveučilišta (Dies Academicus). Natječaj je otvoren do 18. ožujka 2020. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta.

Pravno sudjelovanja u Natječaju za dodjelu Rektorove nagrade imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta, a osnovni uvjeti za dodjelu rektorove nagrade su: da student nije ponavljao godinu, da je u prethodnoj akademskoj godini ostvario najmanje 60 ECTS bodova i da mu prosjek ocjena u prethodnoj akademskoj godini iznosi najmanje 4,00.

Osim osnovnih kriterija boduje se još i znanstvena/umjetnička i stručna aktivnost u koju se ubrajaju: znanstveni/stručni radovi objavljeni u časopisima, izlaganja na znanstvenim/stručnim skupovima i umjetničkim manifestacijama, značajna umjetnička ostvarenja, sudjelovanje u organizaciji znanstvenog/stručnog i umjetničkog skupa.

Također, boduju se i druge aktivnosti na Sveučilištu, a to su: članstvo u Studentskom zboru Sveučilišta, članstvo u sveučilišnim tijelima, demonstratura ili slične aktivnosti pri Sveučilištu, nagrada na razini sastavnice. Dodatne bodove je moguće skupiti i kroz aktivnosti koje su provedene izvan Sveučilišta, kao što su: završene edukacije, međunarodne, nacionalne, županijske i gradske nagrade, profesionalno bavljenje sportom, glazbom i drugim umjetnostima te nastupi, izložbe i objavljeni radovi.

Zadnji dan prijave na natječaj je 18. ožujka 2020. godine. Ispisane i ovjerene prijave s propisanom dokumentacijom dostavljaju se u zatvorenoj kuverti poštom ili osobno na adresu Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Zagrebačka 30, 52100 Pula s naznakom „Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade“.  Obrazac, privolu i Natječaj moguće je pronaći na poveznici: Objavljen je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018./2019.