20. veljače 2020.
NOVOSTI

Rušenjem starih objekata započela faza izgradnje novih paviljona studentskog doma

Rušenjem starih objekata započela faza izgradnje novih paviljona studentskog doma

Početak radova na izgradnji novih paviljona studentskog doma započeo je u subotu 15. veljače rušenjem starih objekata. Pula za godinu dana dobiva novoopremljena dva paviljona studentskog doma koja će zasigurno biti dom i mjesto za druženje, učenje i nova prijateljstva mnogim studentima.

Novi paviljoni u Studentskom domu Pula brojati će 248 kreveta - u paviljonu „2“ (194 ležaja) i paviljonu „3“ (54 ležaja), a planirani završetak radova je 1. veljače 2021. godine. Postojeća zgrada kotlovnice koja je ukupne površine 850 m2, prenamijenit će se u paviljon „2“ u kojem će se osigurati smještajni kapacitet od 194 ležaja u 97 smještajnih jedinica.

Od ukupnog broja soba, njih „4“ će se prilagoditi osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, a u objektu će se osigurati i pomoćni sadržaji namijenjeni dnevnom boravku, učenju i prehrani. Objekt koji je prema postojećem stanju praonica rublja Opće bolnice Pula, prenamijenit će se u paviljon „3“ s kapacitetom od 54 ležaja u 27 smještajnih jedinica. U ovoj će se građevini organizirati i dvije učionice, čajne kuhinje i spremišta.

Kako napreduju radovi pripreme za gradnju novih paviljona moguće je pogledati u videu na poveznici: Pogledajte timelapse video snimku početka radova!