Otvorena izložba Elene Arsove Pužar u galeriji "Studentski"

Objavljeno: 14. veljače 2020.
Otvorena izložba Elene Arsove Pužar u galeriji "Studentski"

U Studentskom domu Pula, u galeriji „Studentski“, 13. veljače upriličilo se otvaranje izložbe mlade pulske umjetnice Elene Arsove Pužar. Nazočnima se prvo obratio ravnatelj Studentskog centra Pula- Miodrag Čerina, istaknuvši kako su izložbe u galeriji „Studentski“ najposjećenije u gradu upravo zbog svakodnevnog protoka studenata, ali i domaćih i gostujućih profesora koji borave u Studentskom domu.

Izložbu je otvorila profesorica likovne kulture Sanja Simeunović Bajec kazavši kako su radovi inspirirani motivom nimfa, lijepih ženskih polubožanskih bića grčke mitologije. Slike su napravljene tehnikom akrila na panel pločama te simboliziraju povezanost čovjeka i prirode, kao i njegov utjecaj na sam opstanak prirode. Na kraju se okupljenoj javnosti obratila i sama autorica zahvalivši svima na dolasku.

Elena Arsova Pužar rođena je 1989. godine, srednju Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna završava u Puli, nakon čega upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Sadašnje zvanje joj je magistra primijenjenih umjetnosti. Aktivno se bavi slikarstvom i crtanjem, radila je u školi kao učiteljica i nastavnica likovne kulture i likovnih umjetnosti. Živi i radi u Puli kao majstorica tetovaža.