10. veljače 2020.
NOVOSTI

Besplatna edukacija za bariste i senior animatore

U sklopu programa EduTurizam razvijeni su obrazovni programi za bariste i senior animatore. Oba programa započinju sljedeći tjedan. Programom osposobljavanja za bariste želi se naglasiti važnost spravljanja kave i toplih napitaka te napraviti odmak od klasičnog osposobljavanja za barmene. Polaznici će naučiti spravljati kavu, tople napitke na bazi kave i čaj, ali i osnove latte art postupka te se tako kreativno istaknuti u sektoru ugostiteljstva.

S obzirom na to da istraživanja pokazuju da stanovništvo globalno, pa tako i u Hrvatskoj, stari, turističke države, članice EU, okreću se putnicima iznad 54 godine starosti. Ovaj sektor turističkog tržišta vremenski, financijski i vitalno je raspoloživ za turizam, ne samo u špici sezone, već cijele godine. Stoga se programom za senior animatore sudionike želi naučiti prepoznati želje, potrebe i interese grupe turista starijih od 54 godine. Program uključuje znanja iz komunikacije, međugeneracijske razlike i znanja o vrstama turističke ponude sa puno primjera dobre prakse u suradnji s partnerom Arena Hospitality Group.

Uvjeti za pristup su nezaposlenost, te dobna granica, mladi do 25 ili stariji od 54 godine. U ciljanu skupinu spadaju i svi izvanredni studenti koji nemaju zasnovan radni odnos (Ugovor o radu). Edukacija je u potpunosti besplatna. Svi zainteresirani mogu doći poslušati i u slučaju da im se ne svidi odustati bez ikakvih sankcija.

Prijave traju do 15.02.2020. te se izvanredni studenti mogu javiti osobno u Diopter, odnosno na broj telefona 501-500, dok se prijavni obrazac nalazi na Facebook i web stranicama, ali i na linkovima u nastavku - za senior animatora: Prijavnica za upis u program Senior Animatora, te za baristu: Prijavnica za bariste.