28. siječnja 2020.
NOVOSTI

Besplatne edukacije za nezaposlene studente

Besplatne edukacije za nezaposlene studente

Diopter – otvoreno učilište, od veljače kreće s novim besplatnim edukacijama iz EU projekta „EDUTURIZAM – edukacije u turizmu za mene“. Na edukaciju se mogu prijaviti mlađi do 25 godina te stariji od 54 godine, kako definirano u Strategiji razvoja ljudskih potencijala Istarske županije i Europske unije.

Zainteresirani izvanredni studenti se mogu prijaviti na edukaciju za animatora ili za baristu. Cilj projekta je povećati zaposlenost radnika u području turizma i ugostiteljstva kroz veljaču i ožujak kako bi već u predsezoni mogli konkurirati za nove poslove na tržištu rada.

Program osposobljavanja za bariste uključuje učenje tehnike pravljenja kave i toplih napitaka, također polaznici će naučiti i osnove latte art postupka kako bi se dodatno mogli istaknuti u sektoru ugostiteljstva.

Prijave traju do 31. siječnja pa se izvanredni studenti mogu javiti osobno u Diopter, na adresu e-pošte: diopter@diopter.hr ili pozivom na broj telefona 052/501-500. Osim toga, moguća je direktna prijava preko sljedećih poveznica za SENIOR ANIMATORA: Prijavnica za upis u program Senior Animatora, te za BARISTE: Prijavnica za bariste.