22. siječnja 2020.
NOVOSTI

Otvoreni upisi u novi ciklus EduSplash edukacija

Otvoreni upisi u novi ciklus EduSplash edukacija

EduSplash – multimedijska platforma za stjecanje i razvijanje vještina uskoro započinje s novim ciklusom edukacija u klubu Kotač. Novi ciklus edukacija osmišljen je s ciljem približavanja audio djelatnosti mladim i kreativnim pojedincima te radi poticanja daljnjeg angažmana u kulturi.

Riječ je o savladavanju produkcije zvuka, glazbenog specijaliziranog programa Ableton Live i radionica hip hop plesa za odrasle. Rok za prijave polaznika na sve tri radionice je 6. veljače 2020. godine, a sve tri grupe bit će ograničene na 15 sudionika. Prijavnice se mogu pronaći na linku: EduSplash – prijave.

Edukacija produkcije zvuka omogućit će polaznicima razumijevanje osnovnih pojmova audio inženjeringa i njegove primjene u praksi. U sklopu edukacije polaznici će imati priliku izravno sudjelovati u produkciji zvuka zahvaljujući mentorima i predavačima s dugogodišnjem iskustvom na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Mentori i predavači jesu Perica Šuran (Studio Partyzan), Dean Pavletić Tone (AudioLab d.o.o.), Marijan Jelenić (Nola), Edi Cukerić (Udruga Tondak) i Robert Martinović (Udruga Seasplash). Predavanja će se održavati u razdoblju od 10. veljače do 20 ožujka 2020. u večernjim satima u klubu Kotač i Studiju Partyzan.

Edukacija 'Ableton Lab' omogućit će polaznicima kreativni angažman stvaranja vlastite glazbe primjenom specijaliziranog programa Ableton Live. Voditelj edukacije je Marko Grbac Knapić, producent, glazbenik i istraživač zvuka koji se služi Ableton programom kao platformom za snimanje, komponiranje i izvođenje glazbe u najrazličitijim formatima, od kazališnih predstava do trance partija. Predavanja će se održati u razdoblju od 10. veljače do 6. ožujka 2020. u večernjim terminima u prostoru Udruge Seasplash (2. kat, sjeverno krilo Rojca).

Najnovija radionica platforme ‘Hip Hop 18+’ nastala je u suradnji Edusplash platforme i Breakdance studija AB Original. Radi se o radionici hip hop-a kao plesa i dijela kulture tijekom koje će se polaznici/e upoznati s raznim tehnikama i načinima plesa, te učiti osnovne pokrete i stilove hip hop-a. Voditeljica radionice je Erika Filiplić, koja se plesom i hip hop-om bavi više od 10 godina, a poticaj za pokretanjem ove radionice bio je probuditi dobnu skupinu 18+ te ponuditi im dodatni sadržaj kojim se mogu baviti, u kojem se mogu razvijati i za koji nikad nije kasno.

Predznanje nije potrebno, samo dobra volja i dobra energija. Radionica će se održati u razdoblju od 10. do 26. veljače 2020. godine, ponedjeljkom i srijedom od 19 do 20:30 sati u Breakdance studiju AB Original (5. kat, sjeverno krilo Rojca).