15. siječnja 2020.
NOVOSTI

Novi ciklus besplatnih radionica na FET-u

Novi ciklus besplatnih radionica na FET-u

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ ove godine ponovno organizira besplatnu edukaciju financijske pismenosti za sve zainteresirane građane Istarske županije i Pule. Treće po redu radionice namijenjene su onima koji se tijekom svoga školovanja nisu susretali s razvijenim investicijsko -štednim proizvodima i uslugama koje im danas stoje na raspolaganju.

Ovogodišnja edukacija nudi jedno dodatno predavanje vezano za digitalizaciju financija te sudjelovanje građana u donošenju proračuna jedinica lokalne uprave i samouprave. Sa ciljem osvještavanja i podizanja razine financijske pismenosti kao dijela društvene odgovornosti, polaznicima će se na jednostavan i razumljiv način pojasniti najvažnija područja i pojmovi iz domene financija.

Radionica „Osobne financije – upravljanje kućnim budžetom“ osmišljena je kao niz tematskih izlaganja u sljedećim terminima: 

  • Važnost uravnoteženog osobnog budžeta - ponedjeljak, 03.02.2020.; prof.dr.sc. Dean Učkar
  • Bankovno financiranje i štednja - srijeda, 05.02.2020.;  izv.prof.dr.sc. Marta Božina Beroš
  • Osobne investicije i investicijski fondovi - petak, 07.02.2020.; prof.dr.sc. Manuel Benazić i Danijel Petrović, mag.oec.
  • Porezna pismenost - ponedjeljak, 20.02.2020.; prof.dr.sc. Sandra Krtalić
  • Tržište kapitala i mirovinski fondovi - četvrtak, 13.02.2020.; g. Ivan Mučnjak (HANFA)
  • Digitalizacija i financije / Participacija građana u donošenju proračuna jedinica lokalne uprave i samouprave - petak, 14.02.2020.; g. Ivan Mučnjak (HANFA) i gđa. Kristina Vitasović Kliba (COIN d.o.o.)

Predavanja će se održati u dvorani Istra na FET-u prema navedenim danima od 17 do 20 sati. Za sudjelovanje nisu potrebna posebna predznanja niti završeno akademsko obrazovanje.

Prijava je obavezna zbog bolje organizacije, a može se izvršiti ispunjavanjem web obrasca do 31. siječnja 2020. godine do 12 sati.  Zainteresirani se mogu javiti putem maila na fet-radionice@unipu.hr ili pozivom na broj 052/377-004 u slučaju dodatnih pitanja i nejasnoća, a prijavni obrazac nalazi se na poveznici: https://forms.gle/wTP3kdJ5v3m4VbGn6