22. prosinca 2019.
NOVOSTI

Pulski studenti osvojili prestižnu nagradu iz područja inovacija

Pulski studenti osvojili prestižnu nagradu iz područja inovacija

Prestižna nagrada pod nazivom „Teslino jaje“ za najbolji hrvatski startup u području društvenih inovacija, pripalo je pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile i projektu µSCOPE. Radi se o jednoj od nagrada koje je u sklopu natječaja za najbolje visokotehnološke inovacije dodijelio specijalizirani časopis Vidi sa svojim partnerima.

Nagradu je u ime Sveučilišta Jurja Dobile i studentskog startupa µSCOPE preuzeo mentor i voditelj projekta, Sven Maričić: "Radi se o jednom od najznačajnijih priznanja koje smo dobili za ovaj rad i ono je svakako još jedan dokaz da je Sveučilište Juraja Dobrile u Puli plodno tlo za tehnološke inovacije".

Nagradu je komentirao i rektor Sveučilišta Alfio Barbieri koji je kazao kako se veseli svakom priznanju i uspjehu koji ostvare pulski studenti i profesori i koji pokazuje da se njihov rad zna cijeniti i izvan matične institucije: "3D printeri, računarstvo i informatika su definitivno i sadašnjost i budućnost, te su to svakako područja na koja se i mi na Sveučilištu namjeravamo još značajnije fokusirati. Nagrade su u svemu tome samo šlag na tortu, a ja se nadam i vjerujem da će naši studenti znanja i vještine za koji su one zaslužene dobiti prilike primijeniti i u našem gradu Puli, odnosno Istarskoj županiji, i tako dati doprinos razvoju lokalnog gospodarstva".

Ovo prestižno priznanje dobiveno je za 3D tiskani mikroskop kojega su uz profesora Maričića i njegovog asistenta Ivana Veljovića osmislili i izradili studenti Ivana Mohorović, Dalen Bernaca i Roberta Raguž.