16. prosinca 2019.
NOVOSTI

Projekt Proširenja kapaciteta smještaja na Sveučilištu ulazi u fazu izvođenja radova

Projekt Proširenja kapaciteta smještaja na Sveučilištu ulazi u fazu izvođenja radova

Na konferenciji za novinare, dana 16. prosinca, predstavljen je projekt: „Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula“. Predstavljanju projekta prisustvovali su rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri, ravnatelj Studentskog centra Pula Miodrag Čerina, prorektorica za upravljanje resursima prof. dr. sc. Lorena Mošnja-Škare i voditeljica Ureda za istraživanje i projekte dr. sc. Sanja Radolović.

Konferenciji su prisustvovali i pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa zamjenicima Robertom Cvekom i Elenom Puh Belci. Prisutnima se obratio sam gradonačelnik Pule Boris Miletić kazavši kako se razvoj studija može povezati s razvojem grada koji bez studenata sigurno ne bi bio takav kakav je danas a u budućnosti će svakako biti još ljepši i ugodniji za život.

Projekt provodi Sveučilište Jurja Dobrile u Puli s projektnim partnerom – Studentskim centrom Pula. Riječ je o projektu iz podskupine jedan, odnosno o izgradnji nove infrastrukture studentskih domova. Procijenjeno trajanje projekta je 58 mjeseci, sa zaključnim datumom 31. ožujka 2021.

Rektor je u uvodnom govoru istaknuo kako se s radošću kreće u izgradnju dva nova paviljona Studentskog doma Pula uz riječi kako će „studentske sobe ispisivati najljepša sjećanja na doba studija.“ Prorektorica Lorena Mošnja-Škare predstavila je projekt napomenuvši kako se proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula izvodi u nositeljstvu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u suradnji s projektnim partnerom Studentskim centrom Pula. Ukupna vrijednost projekta iznosi 58.403.812,50 kuna od čega se 85 % iznosa osigurava iz Europskog fonda za regionalni razvoj a 15 % iznosa čine nacionalna sredstva.

Ravnatelj Studentskog centra Pula Miodrag Čerina objasnio je kako će se uz postojeće građevine koje uključuju paviljon „1“ i studentski restoran projektom obuhvatiti izgradnja i opremanje dvije nove – paviljon „2“ i paviljon „3“. Postojeća zgrada bolničke kotlovnice prenamijenit će se u paviljon „2“ u kojem će se osigurati smještajni kapaciteti od 194 ležaja u 97 smještajnih jedinica. Od ukupnog broja soba, njih 4 će se prilagoditi osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, a objekt će sadržavati garažu, električnu punionicu, fitness dvoranu, praonicu i sušionicu kao i prostor za zabavu popularno nazvan „tulumarnica“.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Pule Boris Miletić kazavši kako se razvoj studija može povezati s razvojem grada koji bez studenata sigurno ne bi bio takav kakav je danas a u budućnosti će svakako biti još ljepši i ugodniji za život.

 

Galerija fotografija