20. lipnja 2016.
NOVOSTI

Na FET-u jedan od tri najutjecajnija ekonomista svijeta

U utorak, 21. lipnja, s početkom u 11 sati predavanje će na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" održati jedan od tri trenutno najutjecajnijih ekonomista svijeta, Ha Joon Chang, renomirani ekonomist sa Sveučilišta Cambridge. Predavanje na temu ''Economics, but not as you know it'' održat će se u dvorani Pula te je otvoreno za javnost.

Profesor Ha Joon Chang je prema anketi u časopisu Prospect 2014. godine proglašen trećim najutjecajnijim ekonomistom svijeta. Autor je brojnih znanstvenih članaka i svjetski poznatih knjiga od kojih se posebno ističu Kicking Away the Ladder: Development Strategy in Historical Perspective (2002), Bad Samaritans: The Myth of free Trade and the Secret History of Capitalism (2008), 23 Things They Don't Tell You About Capitalism (2010) i Economics: The User's Guide (2014). Profesor Chang je 2014. godine u Puli održao uvodničku prezentaciju u sklopu međunarodne znanstvene konferencije ''Cooperatives in local and regional development'' koju je organizirao Međunarodni savez zadruga u suradnji s pulskim FET – om.

U svom trodnevnom posjetu FET – u uz sudjelovanje na nizu radnih sastanaka, profesor će održati predavanje na koje su svi pozvani i dobrodošli.