10. srpnja 2019.
NOVOSTI

Svečano otvaranje 66. Pula Film Festivala

Svečano otvaranje 66. Pula Film Festivala

Svečano otvaranje Pulskog filmskog festivala upriličit će se u subotu 13. srpnja u Areni. Voditelji ovogodišnjeg programa jesu Duško Ćurlić i Ivan Vukušić.

66. godina je prošlo od 1954. godine u kojoj je Marijan Rotar u Vespazijanovoj areni pokrenuo filmski festival koji se uz uspone i padove uspio održati sve do danas pa je postao najdugovječniji nacionalni filmski festival na svijetu.

Na otvorenju biti će prikazan dugo iščekivani hrvatski film „General“ redatelja Antuna Vrdoljaka. Glavna uloga u filmu je lik Ante Gotovine kojeg glumi svjetski poznati Goran Višnjić. U osam festivalskih dana publika će u Areni moći pogledati osam novih hrvatskih filmova a poslije njih slijedi "Popularni program" u kojem ih u Areni čekaju strani filmski hitovi.

Uz to, u Puli će se moći pogledati velik broj kratkih filmova, bogat međunarodni program, novi festivalski program "Kontrapunkt" za ostvarenja koja u unose nove estetike u hrvatski film, te filmove za mlade.

Svi međunarodni filmovi bit će podnaslovljeni na hrvatski jezik, a oni koji nisu na engleskom i na engleski jezik. Svi hrvatski filmovi u Areni bit će podnaslovljeni na engleski jezik.

Osim toga, kao i svake godine uz glavna prikazivanja u Areni, festival je obogaćen mnogobrojnim popratnim događajima. Svi ti događaji, raspored prikazivanja filmova i štošta još može se pogledati na službenoj stranici Festivala- PULA FILM FESTIVAL.