17. lipnja 2016.
NOVOSTI

U Puli otvoren prvi tematski rockerski hostel

U sklopu pulskog Rock Caffea u četvrtak navečer je otvoren prvi tematski, rockerski hostel u Puli pod imenom Rock Palace, koji ima i posebne depandanse pod imenom Rock Depandance. One su smještene u Scalierovoj 8, iznad Rock Caffea, a Rock Palace se nalazi stotinjak metara od Rock Caffea na adresi Dubrovačke bratovštine 7, u ulici gdje se nalazi i Osnovna škola Tone Peruška. Hostel je projektirao Ivan Stojimirović. Svečanosti otvaranja je u ime Grada prisustvovao predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek.

Pula voli rock

- Hostel je rađen tematski baš zato da opravdamo priču da je Pula rockerski grad, kaže šef Rock caffea Mirko Mocko. Kako kaže, od samih početaka rock 'n' rolla, Pula je grad koji je taj glazbeni pravac prigrlila u svakom pogledu. Jedan od faktora u toj tradiciji Pule jest i Rock Caffe koji je otvoren 1994. godine te više od dva desetljeća djeluje kao okupljalište svih ljubitelja rock glazbe.

- Sa svime smo htjeli nekako dokazati da Pula živi rock sa eventima koji postoje i u Rock caffeu, i u Mimozi, u Fiorinu pa i na manifestacijama kao što je Pulska noć gdje je 80 posto bendova rockersko. Stoga smo ovime htjeli obogatiti tu neku priču, kaže Mocko.

Rock Palace je hostel s pravom rockerskom pričom što se vidi i u tematskim rock sobama, pa tako posjetitelji mogu spavati u AC/DC sobi, Beatles sobi, Queen sobi, Rolling Stones sobi, a gosti imaju na svega nekoliko koraka bogatu ponudu raznih programa. Gosti hostela dobit će ključ, posteljinu, narukvicu a imat će i popust na pića u Rock caffeu. Četrdesetak kreveta smješteno je u deset soba, pet u samom hostelu i još pet u depandansi iznad kafića, a negdje će biti šest kreveta, negdje četiri, negdje po jedan…

Raznoliki eventi

Hostel Rock Palace radit će cijele godine, a s obzirom da je ova priča usko vezana uz pulski Rock Caffe, tu će se održavati i razni eventi vezani uz rock glazbu. Ovog ljeta u planu je najmanje deset koncerata.

Mocko se ipak ne želi ograničiti samo na određenu vrstu gostiju.

- Svejedno tko dođe, dođe, mladi ili stariji… Danas je rock evergreen - slušaju ga svi, od sedam do 70 godina. Možda jedino u našem gradu koji je rockerski grad ima tih nekih skeptika koji govore da je ovdje nešto mrtvo, a to nije istina, smatra Mocko.