01. srpnja 2019.
NOVOSTI

11. Dani stvaralaštva

11. Dani stvaralaštva

Dana 1. srpnja 2019. održana je konferencija za medije na kojem je predstavljen bogat program ovogodišnjih Dana stvaralaštva koji će se upriličiti tijekom srpnja.

Predstavljanju ovogodišnjeg programa prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je izrazila zadovoljstvo što će i ove godine brojni polaznici zanimljivih radionica dobiti jedan dodatni, kvalitetan sadržaj tijekom ljetnih mjeseci. „Dani stvaralaštva koji su pred nama zbilja okupljaju jednu veliku kreativnu snagu Pule i Istre, a posebno je vrijedno što svatko može pronaći nešto za sebe, od onih najmlađih polaznika vrtića pa sve do osoba treće živote dobi“, kazala je zamjenica gradonačelnika ujedno zahvalivši organizatorima što su i ove godine pripremili iznimno bogat i raznolik program.

Igor Fabris iz Udruge za poticanje stvaralaštva Art Studio je predstavio program jedanaestih Dana stvaralaštva. Manifestacija započinje u četvrtak 4. srpnja izložbom „Svjetlo i sjena“ u Europskom centru za mir i razvoj UN-a  s početkom u 21 sat. Posebno zanimljiva ove će godine biti će izložba „Pablove žene“ u SKUC-u 21. srpnja u 21,00 sat. „I ove godine imamo vikend radionice koje okupljaju profesionalce, hobiste, i općenito ljude željne novih znanja o tradicijskim zanatima kao što je lončarenje ili pak mozaik, ali i modernim tehnikama kao što je Ralu keramika, fuzija stakla i slično, a takvih radionica imamo ukupno deset,“ kazao je Fabris.

Mjesta za radionice su ograničena te se do popunjena svi zainteresirani mogu javiti na mail info@artstudio-pula.hrili na tel. 091 514 24 69. Više informacija moguće je pronaći na www.artstudio-pula.hr, Facebook stranicama Art studio Pula ili osobno u Artstudio galeriji u ulici Porta Stovagnana 5 u Puli.

Autorica vizualnog identiteta manifestacije već osmu godinu za redom je Gordana Brborović dok će radionice mozaika voditi Sonja Milotić Šesto, a pokrovitelji 11. Dana stvaralaštva uz Grad Pulu su Istarska županija, Općina Medulin i Grad Vodnjan.

Program radionica može se pogledati u galeriji ove objave.

Galerija fotografija