27. lipnja 2019.
NOVOSTI

Otvorena izložba Lare Jugovac u Studentskom domu Pula

Otvorena izložba Lare Jugovac u Studentskom domu Pula

U galeriji „Studentski“, u Studentskom domu Pula na adresi Preradovićeva 28a, u srijedu 26. lipnja upriličilo se otvaranje izložbe slika mlade akademske umjetnice Lare Jugovac.

Okupljenoj javnosti se prvi obratio ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina koji je istaknuo kako je ovo osma izložba u galeriji „Studentski“. Osim toga, naglasio je kako izložbe postavljene u Studentskom domu budu najposjećenije izložbe u gradu zbog broja studenata koji žive u domu i kroz galeriju prolaze svakodnevno.

Izložbu je otvorila profesorica likovne kulture Sanja Simeunović Bajec riječima: „Mali formati, triptih u kojem autorica razlaže i razdjeljuje oblike samom linijom ostvaruje najjaču snagu u izražaju prostornosti, reljefnosti i dubine na slici. Igra crtanih linija podsjeća na ˝čiste˝ i kompozicijski jedinstvene grafizme.“ Simeunović Bajec naglasila je kako Jugovac tiho i iskreno progovara umjetnost te kako se u budućnosti može očekivati nove cikluse koji će kroz različite tehnike i medije razložiti autoričinu doživljenu dubinu.

Lara Jugovac rođena je 6. siječnja 1990. godine u Puli. 2008. godine završila je slikarski smjer u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, a 2014.  diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci (studij likovne pedagogije), stekavši zvanje magistra likovne pedagogije. Tijekom studija sudjelovala je na raznim umjetničkim projektima poput Dana znanosti, kazališnih radionica teatra HKD, snimanja promotivnih dokumentarih videa, te se bavila volonterskim radom s djecom različitih dobnih skupina.Po povratku u Pulu bavila se radom u školi, izlagala na izložbama, te je bila voditelj ili suvoditelj brojnih likovnih radionica.

Bavi se slikarstvom i medijskom umjetnošću te radom na projektima s djecom i mladima, a od 2017. godine surađuje s udrugom „AnimatoRi“- udrugom koja promiče animaciju, te medijsko i filmsko stvaralaštvo, čije je sjedište u Rijeci. Trenutno, u suradnji s udrugom, radi na idejnom oblikovanju i provođenju radionica animacije s djecom osnovnoškolskog uzrasta, u sklopu projekta „Europska prijestolnica kulture 2020.“

Galerija fotografija