14. lipnja 2019.
NOVOSTI

Poziv studentima na sudjelovanje u istraživanju o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja

Poziv studentima na sudjelovanje u istraživanju o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja

EUROSTUDENT VII je najveće europsko istraživanje o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja, a provodi se u više od 30 zemalja Europe. Cilj istraživanja je dobiti empirijske uvide koji su stvarni životni uvjeti studenata u pogledu obrazovnih iskustava, smještaja, prehrane, troškova studija, smještaja, međunarodne mobilnosti i mogućih prepreka za uspješan završetak studija.

U istraživanju „EUROSTUDENT VII“ mogu sudjelovati svi studenti koji trenutno studiraju u Hrvatskoj na preddiplomskom, diplomskom ili integriranom studiju na svim javnim ili privatnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i to putem web ankete.

Sudjelovanje u istraživanju je u potpunosti dobrovoljno i anonimno. Web anketi se može pristupiti na dva načina: putem poveznice http://limesurvey.srce.hr/216454?lang=hr ili preko web mrežne stranice www.eurostudent.hr

Sudjelovanjem u istraživanju studentice i studenti imaju priliku ukazati na postojeće probleme s kojima se suočavaju tijekom studiranja i doprinijeti poticanju promjena usmjerenih na podizanje kvalitete studentskog standarda.

Više o istraživanju na poveznici: Istraživanje o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja.