16. lipnja 2016.
NOVOSTI

Program na tvrđavi Punta Christo od 20.06. do 1.07.

POGLEDAJTE PROGRAM OD 20. LIPNJA DO 1. SRPNJA 2016.
Program Tjednog Djira, kao što i sam naziv kaže, odvijat će se tijekom radnog tjedna, od ponedjeljka do petka, u razdoblju od 20. lipnja do 19. kolovoza 2016. Vrata tvrđave biti će otvorena od 17 sati do ponoći, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Tjedni Djir će kroz različite kulturne sadržaje: izložbe, glazbena događanja različitih formata i žanrova, projekcije, i sl., promovirati glazbenike, umjetnike, performere, kulturnjake, različite kulturne projekte, kolektive, inicijative, itd.

Program Tjednog Djira od 20. lipnja do 01. srpnja 2016.:

Ponedjeljak, 20.6.2016.
vrata: 17h: Otvorenje Tjednog Djira.

Posjetitelji će moći, uz razna osvježenja i ugodno društvo, uživati u glazbenom programu i jedinstvenom morskom ambijentu.

Utorak, 21.6.2016.
vrata: 17h program; 19h: Izložba radova polaznika edukacijske platforme VisuaLab / EduSplash. Nakon izložbe možete uživati u prijenosu utakmice Hrvatska-Španjolska.

Izložba će predstaviti fotografije polaznika Edukacije o osnovama fotografije, koji su svojim objektivima zabilježili najupečatljivije trenutke otvorenja sezone Seasplash kluba i prostore tvrđave Punta Christo uz mentorstvo voditelja Daniela Kiršića, čiji će autorski radovi također biti predstavljeni u sklopu izložbe.

Uz izložbu fotografija, posjetitelji će moći uživati u video projekcijama različitih foto, video te audio­vizualnih uradaka Edukacije snimanja kamerom i montaže te Edukacije o osnovama fotografije. Voditelj edukacije Ableton Lab, Marko Grbac Knapić, predstavit će napredniji konceptualni 2. stupanj edukacije kroz svoj projekt Music in the Air u kojem Ableton Live koristi kao platformu za produkciju zvukova različitih otvorenih i zatvorenih prostora field recordings kreirajući na taj način glazbeno autorsko djelo.

Srijeda, 22.6.2016.
vrata: 17h; program: 20h: Brada & Luka Selecta

Brada Selecta i njegov 16­godišnji kolega Luka, iz obližnjeg Štinjana, zajedničkim će snagama predstaviti respektibilan izbor reggae i dancehall glazbe. Brada Selecta, dugogodišnji član King Shango Soundsystema te Pulap Reggae Stationa, ovog ljeta predstavit će se u ulozi domaćina Tjednog djira.

Četvrtak, 23.6.2016.
vrata: 17h; program: 20h: Arboretum kolektiv

Članovi pulskog glazbenog kolektiva Arboretum slave petu godišnjicu postojanja i djelovanja. Svojim nastupom najaviti će svoj rodjendanski party koji se održava slijedeću večer na Fort Turtianu.

Petak, 24.6.2016.
vrata: 17h; program: 20h: Posjetitelji će moći, uz razna osvježenja i ugodno društvo, uživati u glazbenom programu i jedinstvenom morskom ambijentu.

Utorak, 28.6.2016.
vrata: 17h; program: 20 h: Izložba fotografija Igora Zirojevića- ­ Arkadijska nelagoda

Izložba fotografija “Arkadijska nelagoda” predstavit će atraktivne fotografije pulskih utvrda snimljenih ih zraka. Autorove fotografije pružaju jedan sasvim novi, širi pogled na našu kulturnu i povijesnu baštinu, dok promatrača tjeraju na promišljanje o vremenu, ljudima, društvu... Kao što i sam autor kaže: Vrijeme prošlo u vremenu sadašnjem.

Srijeda, 29.6.2016.
vrata: 17h; program: 20 h: Brada & Luka Selecta

Kao i svake srijede, domaćin Brada Selecta i njegov 16­godišnji kolega Luka, iz obližnjeg Štinjana, zajedničkim će snagama predstaviti respektibilan izbor reggae i dancehall glazbe.

Četvrtak, 30.6.2016.
vrata: 17h; program: 20h: House Session