16. lipnja 2016.
NOVOSTI

Program na tvrđavi Punta Christo od 20.06. do 1.07.

Program na tvrđavi Punta Christo od 20.06. do 1.07.

POGLEDAJTE PROGRAM OD 20. LIPNJA DO 1. SRPNJA 2016.
Program Tjednog Djira, kao što i sam naziv kaže, odvijat će se tijekom radnog tjedna, od ponedjeljka do petka, u razdoblju od 20. lipnja do 19. kolovoza 2016. Vrata tvrđave biti će otvorena od 17 sati do ponoći, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Tjedni Djir će kroz različite kulturne sadržaje: izložbe, glazbena događanja različitih formata i žanrova, projekcije, i sl., promovirati glazbenike, umjetnike, performere, kulturnjake, različite kulturne projekte, kolektive, inicijative, itd.

Program Tjednog Djira od 20. lipnja do 01. srpnja 2016.:

Ponedjeljak, 20.6.2016.
vrata: 17h: Otvorenje Tjednog Djira.

Posjetitelji će moći, uz razna osvježenja i ugodno društvo, uživati u glazbenom programu i jedinstvenom morskom ambijentu.

Utorak, 21.6.2016.
vrata: 17h program; 19h: Izložba radova polaznika edukacijske platforme VisuaLab / EduSplash. Nakon izložbe možete uživati u prijenosu utakmice Hrvatska-Španjolska.

Izložba će predstaviti fotografije polaznika Edukacije o osnovama fotografije, koji su svojim objektivima zabilježili najupečatljivije trenutke otvorenja sezone Seasplash kluba i prostore tvrđave Punta Christo uz mentorstvo voditelja Daniela Kiršića, čiji će autorski radovi također biti predstavljeni u sklopu izložbe.

Uz izložbu fotografija, posjetitelji će moći uživati u video projekcijama različitih foto, video te audio­vizualnih uradaka Edukacije snimanja kamerom i montaže te Edukacije o osnovama fotografije. Voditelj edukacije Ableton Lab, Marko Grbac Knapić, predstavit će napredniji konceptualni 2. stupanj edukacije kroz svoj projekt Music in the Air u kojem Ableton Live koristi kao platformu za produkciju zvukova različitih otvorenih i zatvorenih prostora field recordings kreirajući na taj način glazbeno autorsko djelo.

Srijeda, 22.6.2016.
vrata: 17h; program: 20h: Brada & Luka Selecta

Brada Selecta i njegov 16­godišnji kolega Luka, iz obližnjeg Štinjana, zajedničkim će snagama predstaviti respektibilan izbor reggae i dancehall glazbe. Brada Selecta, dugogodišnji član King Shango Soundsystema te Pulap Reggae Stationa, ovog ljeta predstavit će se u ulozi domaćina Tjednog djira.

Četvrtak, 23.6.2016.
vrata: 17h; program: 20h: Arboretum kolektiv

Članovi pulskog glazbenog kolektiva Arboretum slave petu godišnjicu postojanja i djelovanja. Svojim nastupom najaviti će svoj rodjendanski party koji se održava slijedeću večer na Fort Turtianu.

Petak, 24.6.2016.
vrata: 17h; program: 20h: Posjetitelji će moći, uz razna osvježenja i ugodno društvo, uživati u glazbenom programu i jedinstvenom morskom ambijentu.

Utorak, 28.6.2016.
vrata: 17h; program: 20 h: Izložba fotografija Igora Zirojevića- ­ Arkadijska nelagoda

Izložba fotografija “Arkadijska nelagoda” predstavit će atraktivne fotografije pulskih utvrda snimljenih ih zraka. Autorove fotografije pružaju jedan sasvim novi, širi pogled na našu kulturnu i povijesnu baštinu, dok promatrača tjeraju na promišljanje o vremenu, ljudima, društvu... Kao što i sam autor kaže: Vrijeme prošlo u vremenu sadašnjem.

Srijeda, 29.6.2016.
vrata: 17h; program: 20 h: Brada & Luka Selecta

Kao i svake srijede, domaćin Brada Selecta i njegov 16­godišnji kolega Luka, iz obližnjeg Štinjana, zajedničkim će snagama predstaviti respektibilan izbor reggae i dancehall glazbe.

Četvrtak, 30.6.2016.
vrata: 17h; program: 20h: House Session