03. lipnja 2019.
NOVOSTI

Održana svečana promocija prvostupnika i magistara FET-a

Održana svečana promocija prvostupnika i magistara FET-a

U glavnoj dvorani Istarskog narodnog kazališta, u petak 31. svibnja, održana je svečana promocija 267 promovenata Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Promovirana su četiri sveučilišna magistra ekonomije, te 82 sveučilišna magistra poslovne ekonomije, smjerova Financijski menadžment, Management i poduzetništvo, Marketinško upravljanje, Turizam i razvoj te Poslovna informatika.

Svoj su trag u knjizi diplomanata ostavili i 16 sveučilišnih prvostupnika ekonomije, te 164 sveučilišna prvostupnika poslovne ekonomije, kao i jedan diplomirani ekonomist sveučilišnog dodiplomskog studija po predbolonjskom programu. 

Dekan FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerović prigodnim je govorom ukazao na važnost edukacije i uloženog truda, što je nakon godina naukovanja rezultiralo zasluženom diplomom. „Ukratko, u središtu ekonomije jest čovjek i njegova težnja za boljim životom. Upravo čovjek veže fizički, financijski, te ljudski ili intelektualni kapital u koherentan i funkcionalan sustav, poput kuglica u stroju perpetuum mobile. Kuglice su pokretačka sila koja stvara društveni kapital. Te kuglice ste vi“, poručio je dekan ponosnim diplomantima, sada osposobljenima za dinamičnu tržišnu utakmicu te cjeloživotno ulaganje i svesrdno zalaganje za opće dobro i stručni razvoj.

Simbolično, „Neka ovaj atrij glazbe, drame i smijeha bude inspiracija za daljnje naukovanje i djelovanje. Ono u jednom djelu simbolizira mjesto okupljanja i razonode, ali u svojem značajnijem segmentu putem umjetničkog djelovanja propituje ljudsku prirodu i ukazuje na probleme s kojima smo kao društvo suočeni. Na taj način u nama potiče kritičko promišljanje, a samim time i komunikaciju, kooperaciju i kreativnost, koje predstavljaju temeljne vještine za 21. stoljeće“, naznačio je profesor Zenzerović.

U skladu s tradicijom akademske zajednice, predstavnici promovenata pročitali su prisegu o preuzimanju posebnih obaveza i prava svojstvenih stečenom akademskom zvanju, te uputili zahvalu nastavnicima Fakulteta u ime svih diplomanata, dok su glazbeni dio programa obogatili studenti Muzičke akademije dojmljivim izvedbama gospela „This little light of mine“ te „Hit the road Jack“ Raya Charlesa.

Pomicanjem uresa na kapi s lijeve na desnu stranu, promoventi su obilježili ulazak u akademsku zajednicu. Dekan i prodekani izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe, izv. prof. dr. sc. Manuel Benazić i doc. dr. sc. Dean Sinković ispratili su još jednu uspješnu generaciju akademskih gladijatora uz misao da budu kreativni i predani svojim idejama, te nepokolebljivo odvažni, hrabri i borbeni.