28. svibnja 2019.
NOVOSTI

Sporazum o suradnji pulskog Sveučilišta i Specijalne bolnice Sv. Katarina

Sporazum o suradnji pulskog Sveučilišta i Specijalne bolnice Sv. Katarina

Sporazum o suradnji u području znanstveno- istraživačke i stručne djelatnosti potpisan je dana 27. svibnja 2019. Suradnja se odnosi na izvođenje nastave na stručnim i sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim, integriranim te poslijediplomskim studijima, kao i na edukaciju studenata u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina kao nastavnoj bazi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Sporazum su potpisali prof. dr. sc. Alfio Barbieri i prof. dr. sc. Dragan Primorac.

Specijalna bolnica Sv. Katarina, Europski je centar izvrsnosti i nastavna baza Medicinskih fakulteta Sveučilišta u Splitu, Rijeci, Osijeku, Mostaru te Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Službena je bolnica Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske nogometne reprezentacije. Partner je institucija s ISABS-om i vodećom američkom bolnicom Mayo Clinic u organizaciji čuvenih znanstvenih skupova (www.isabs.net) u čijem radu sudjeluju dobitnici Nobelove nagrade. Prva je Europska bolnica s američkom akreditacijom Global Healthcare Accreditation i članica je Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu medicinu RH.

Rektor prof. dr. sc. Alfio Barbieri je predstavio dosadašnji tijek razvoja studija medicine u Puli te predstojeće aktivnosti, zahvaljujući svim suradnicima koji sudjeluju u ovom značajnom projektu, s posebnom zahvalnošću prof. dr. sc. Draganu Primorcu za odaziv na suradnju. Podsjetio je kako se osnivanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  vezuje upravo za ministarski mandat prof. dr. sc. Dragana Primorca te je ovo prvi njegov dolazak na pulsko Sveučilište nakon osnivanja.

Više o novopotpisanoj suradnji na poveznici: Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Puli i Specijalne bolnice Sv. Katarina