22. travnja 2019.
NOVOSTI

FreeZURA poziva mlade na besplatne kreativne radionice

FreeZURA poziva mlade na besplatne kreativne radionice

Slobodna zajednica umjetnika u razvoju- FreeZURA raspisala je natječaj za suvremene autentične mlade književnike iz Istre. U suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari, Savez udruga Rojca provodi projekt FreeZURA . Riječ je o besplatnim kreativnim radionicama za mlade od 15 do 25 godina u sklopu kojih se održavaju otvorena predavanja za sve zainteresirane.

Ciljevi projekta su razvoj specifičnih kreativnih praksi mladih i kreiranje sustava podrške kako bi se osnažile praktične i socijalne kompetencije te postigla veća društvena uključenost. Ciljevi će se ostvariti besplatnim edukacijskim radionicama i mobilnom aplikacijom u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji. Kreativne edukacijske radionice projekta uključuju glazbenu radionicu, radionicu kreativnog pisanja i nakladništva, radionicu stripa i ilustracije, radionicu suvremenog plesa i likovnu radionica izrade murala.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a na njega se mogu prijaviti pisci i pjesnici od 15 do 25 godina s boravištem ili prebivalištem u Istarskoj županiji. Potrebno je poslati najviše tri vlastita neobjavljena rada. Radovi na koji se natječaj odnosi su poezija, proza ili esej. Ukoliko se šalju samo pjesme, utoliko je potrebno poslati najviše tri. Prozni tekstovi mogu biti dugi najviše 3500 riječi.

Tekst treba biti oblikovan u Times New Roman-u, fonta veličine 12, dvostrukog proreda. Kao privitak se šalje u .rtf dokumentu na adresu freezuranatjecaj2019@gmail.com

Osim tekstova, potrebno je navesti i osobne podatke; ime, prezime i datum rođenja, biografsku crticu te popratni vizualni materijal u .jpg formatu i vizualni komentar uz rad. Odabrani radovi bit će dio zbornika koji će biti objavljen tijekom ljeta 2019 godine. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2019.

Više informacija na linku: www.freezura.eu.