10. travnja 2019.
NOVOSTI

Izložba skulptura Rina Banka u Studentskom centru

Izložba skulptura Rina Banka u Studentskom centru

Mladi kipar Rino Banko, izložit će svoje skulpture u petak, 12 travnja, s početkom u 19 sati u Galeriji Studentski (Preradovićeva 28A) Studentskog centra Pula.

Banko je rođen 1994. godine u Puli, a nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, upisao se na Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer kiparstvo.

Na drugoj godini diplomskog studija dodijeljena mu je Rektorova nagrada za izvrsnost te nagrada Akademije za postignut uspjeh na diplomskoj godini. Od 2016. do 2018. godine demonstrator je na kolegijima keramike i kiparstva na APU, te zajedno s mentorom sudjeluje u stručnom posjetu pri Europskom Centru za keramiku u Nizozemskoj (EKWC) s ciljem unaprjeđenja tehnoloških i stručnih znanja i vještina.

Tijekom godina, izlagao je na više grupnih i samostalnih izložba u zemlji i inozemstvu. Među brojnim, ističe se Međunarodna izložba keramike u Piranu, izložba u Pomorsko i povijesnom muzeju hrvatskog primorja u Rijeci, u suradnji s udrugom ICOM Croatia, UNESCO pod projektom Participativni muzeji u zajednici, 13. Trijenalu hrvatskog kiparstva, te samostalna izložba skulptura i crteža pod nazivom „Portali“ koja je održana u Galeriji Cvajner u Puli.

Veselimo se Vašem dolasku!