06. travnja 2019.
NOVOSTI

Futsal ekipa Sveučilišta osvojila peto zlato u Bejrutu

Futsal ekipa Sveučilišta osvojila peto zlato u Bejrutu

Futsal ekipa Sveučilišta Jurja Dobrile Pula osvojila je svoju petu zlatnu medalju na međunarodnom sveučilišnom turniru „Beirut Unisport festival“. Jubilarno, deseto izdanje sveučilišnog turnira upriličilo se od 20. do 25. ožujka 2019. u Bejrutu, Libanon. Međunarodni turnir organiziran je od strane Sveučilišta Saint Joseph iz Bejruta uz pokroviteljstvo libanonskog Ministarstva sporta, a ovogodišnje izdanje natjecanja okupilo je oko 2000 studenata iz cijelog svijeta koji su se natjecali u osam sportskih disciplina.

Nakon sveučilišnih turnira u Krakowu, Parizu, Maroku i Pragu, futsal ekipa Svučilišta osvojila je petu zlatnu medalju. Predvođeni kapetanom Goranom Tomićem i futsal virtuozom Srđanom Lolićem, pulski su studenti u dalekom Libanonu još jednom na najbolji mogući način promovirali pulsko sveučilište. Tako da je epitet s otvaranja turnira, kada su pulske studente predstavili pod nazivom „The Kings of Futsal“, još više dobio na značenju.

Nakon osvajanja prvog mjesta u grupi B, pulska ekipa je savladala domaću momčad „American University of Beirut“  u polufinalu, a potom u finalu, također domaću ekipu „St. Joseph“. Na taj su se način kraljevi futsala, pod palicom voditelja-igrača Deana Hrelje, još jednom popeli na najviše postolje. Futsal ekipu SJD-a činili su: Tomić (kap), Glavonjić, Lolić, Urošević, Đapić, Funčić i Hrelja (voditelj).

Studenti su tako tijekom trajanja turnira posjetili Byblos, grad i luka Feničana kojeg smatraju najstarijim gradom i lukom na svijetu, poznato svetište Harissu sa koje „puca“ jedan od najljepših pogleda na Bejrut, dolinu povijesnog grada Becca, Nacionalni muzej u Beirutu i mnoge druge kulturno-povijesne građevine u samom centru Beiruta. 

U nekoliko navrata studenti su imali priliku kušati vrhunske gastro specijalitete Libanona i gledati autentične plesove domaćina. Svake večeri svim gostima turnira omogućeni su izlasci i druženje u poznatim noćnim klubovima u Bejrutu po kojem je isti i poznat u svijetu. Program je bio besprijekoran i svaki slobodan trenutak, kojih nije bilo baš mnogo s obzirom na raspored natjecanja, naši su igrači iskoristili za upoznavanja predivnog Libanona i kolega s drugih sveučilišta.

Potpuno izvješće s natjecanja moguće je pročitati na linku: Izvješće s nastupa futsal ekipe s međunarodnog sveučilišnog turnira Beirut Unisport Festival 2019, Bejrut (Libanon).