19. ožujka 2019.
NOVOSTI

Predavanje "Sjeme kao zalog naše budućnosti" u Gradskoj knjižnici Pula

Predavanje "Sjeme kao zalog naše budućnosti" u Gradskoj knjižnici Pula

Na prvi dan proljeća, u četvrtak, 21. ožujka, upriličit će se gostujuće predavanje Silvije Kolar-Fodor u Središnjoj knjižnici u Puli. Predavanje pod nazivom „Sjeme kao zalog naše budućnosti“ , koje organizira udruga Biovrt- u skladu s prirodom, započet će u 18 sati. Osim predavanja, bit će predstavljena knjiga: „Vrtlarenje u skladu s prirodom“, a poslije predavanja je organizirana razmjena domaćeg sjemenja.

Na razmjene sjemenja se pozivaju svi koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju biološke raznolikosti. Ukoliko zainteresirani nemaju sjeme za razmjenu, mogu donirati za sjeme.

Predsjednica udruge Biovrt- u skladu s prirodom, Silvija Kolar- Fodor, predavačica je i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na webu Biovrta, autorica bloga U skladu s prirodom na Blogsferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine.

Također tijekom svog djelovanja surađivala je s 24 sata, Večernjim listom, magazinom Jutarnjeg lista D&D Vrt, Poljoprivrednim glasnikom, magazinom za život u skladu s prirodom 100 posto prirodno, portalima Naturala.hr, EkoMreža.org te Sirova hrana.hr. Kolar- Fodor je zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka, a time se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom osnovana je 2012. godine kako bi inspirirala i educirala o životu u skladu s prirodom te doprinosila stvaranju zajednice koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe.