09. ožujka 2019.
NOVOSTI

Proslavljen drugi rođendan emisije Radio x-ica

Proslavljen drugi rođendan emisije Radio x-ica

Studentska radijska emisija- Radio x-ica emitira se svakog utorka na valovima Radio Pule (100,0 MHZ) od 20 do 22 sata. Emisiju vode i uređuju Matea Glavinić, Mateja Kelemenić, Alisa Tešić te Matea Dujmović.

Radio x-ica krenula je s emitiranjem 7. ožujka 2017., a bavi se temama iz studentskoga života te promicanjem znanosti. Emisija je rezultat suradnje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i HRT-a koji se zajedno ovim putem žele približiti mladim slušateljima, a u prvom redu studentima.

Proslava rođendana se upriličila u petak, 8. ožujka, u prostorijama studentskog središta „Stanice 50“ na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

Uvodnim govorom, sve nazočne, pozdravila je jedna od voditeljica emisije- Matea Glavinić: „Radio x-ica počela je s emitiranjem 2017. godine prvi utorak u ožujku, od tad svakog utorka od 20 do 22 sata studenti su u eteru Radio Pule.“

Mateja Kelemenić iskoristila je priliku kako bi se zahvalila svima na podršci i osvrnula na dosadašnji rad u emisiji. Posebne zahvale upućene su HRT-u i Studentskom centru bez kojih ova emisija ne bi postojala.

Mentorica u emisiji i profesorica Irena Mikulaco istaknula je važnost rada i razvijanja studentske emisije, dok su voditeljice Alisa Tešić i Matea Dujmović zahvalile svim sponzorima i najavile program proslave koji je uključivao nagradu za pobjedu u društvenim igrama te tombolu.

Večer je bila uljepšana glazbom koju su izvodili Mateo Žmak i Matea Dujmović.

M.C.