27. veljače 2019.
NOVOSTI

Otvorena izložba Denisa Sardoza u Studentskom centru

Otvorena izložba Denisa Sardoza u Studentskom centru

U Studentskom domu Pula, u galeriji „Studentski“,Preradovićeva 28 A, nedavno je postavljena samostalna izložba slika pulskog umjetnika i profesora Denisa Sardoza.

Prilikom otvorenja izložbe, autor se nazočnima obratio prigodnim riječima napisanim od strane Olega Šurana o njegovim radovima. Osim njega, izložbu je otvorila pulska profesorica likovne kulture Sanja Simeunović Bajec.

U galeriji „Studentski“ izloženo je tri rada Sardoza, a sam za njih kaže: „Strip je samo jezik koji se nameće na prvu, ali radi se o sadašnjoj preokupaciji koja traži vezu između jezika i značenja, između sintakse i semantike. To je dekontekstualizacija između nečega što izgleda na prvu kao strip i to zapravo jest, no ono iza toga ima puno dublje značenje.

Denis Sardoz rođen je u Puli 1969. godine gdje je završio Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna. Diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Rijeci 1994. Likovnu kulturu, smjer Grafika. Voditelj je Grafičkog odjela Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli te profesor mentor stručnih predmeta. Član je HDLU Istre, izlagao je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu, te je autor nekoliko javnih skulptura. Dobitnik je nekoliko nagrada. Živi i radi u Puli.