12. veljače 2019.
NOVOSTI

Predavanje Nikole Horvata u Gradskoj knjižnici Pula

Predavanje Nikole Horvata u Gradskoj knjižnici Pula

U srijedu, 13. veljače, upriličit će se predavanje Nikole Horvata o 104 dana na Croatian Long Distance Trailu. Osim predavanja, organizirano je i predstavljanje njegove knjige: „Upoznaj Hrvatsku osobno- Teslin priručnik za hodače. Program započinje u 18 sati u Središnjoj knjižnici.

Croatian Long Distance Trail je 2281 kilometara dugačak turističko-planinarsko-avanturistički pješački proizvod u nastanku koji će se protezati od Iloka na hrvatskom istoku, pa skroz do Dubrovnika na jugu Hrvatske.

Ideja o izradi CLDT-a se spontano nametnula prije nego što je Nikola Horvat, sadašnji predsjednik Udruge Long Distance Trail Hrvatska, prepješačio Pacific Crest Trail. Oduševljen iskustvom koje je stekao i ljepotama koje je vidio još se više učvrstio u ideji i odlučio viđeno i iskušeno preslikati u Hrvatsku zbilju.

„Cilj nam je učiniti CLDT svjetski poznatom avanturističkom destinacijom koja će imati minimalan impakt na okoliš, ali ogroman na pojedince koji će ga hodati, zajednicu kojom će prolaziti i državu čije će ime pronositi u najpozitivnijem mogućem smislu cijelim svijetom.  A što reći o knjizi. I ja trebam osjećaj sigurnosti, tuđe znanje i savjete kada se spremam na stazu kojom još nisam hodao. Hodajući Hrvatskom to nisam imao, ali sam zato bilježio svaki svoj korak i na temelju iskustva i konkretnog znanja s terena napisao ovaj priručnik za hodače koji će budućim thru hikerima na Croatian Long Distance Trailu, ali i onima koji samo traže ohrabrenje ili pregršt informacija za druge hodnje, biti od velike pomoći. Svaki svjetski trail ima svoj priručnik. Ima ga i Croatian Long Distance Trail. Taj je projekt pomno isplaniran, održiv i usmjeren na hodača, pa prema tome, prvi je korak da se tom hodaču osigura kvalitetna knjiga koja će ga osokoliti na avanturu“- istaknuo je Horvat.

 

Galerija fotografija