07. veljače 2019.
NOVOSTI

Virtualno putovanje u Keniju s Dejanom Nemčićem

Virtualno putovanje u Keniju s Dejanom Nemčićem

U petak, 8. veljače u 18 sati, upriličit će se predavanje Dejana Nemčića o putovanjima u dvorani Središnje knjižnice Pula. Organizatori ovog druženja jesu Gradska knjižnica i čitaonica Pula te Travelatico.

Tema predavanja je Kenija, u koju će sve znatiželjne posjetitelje odvesti profesor geografije i humanitarac- Dejan Nemčić. Nemčić je čovjek koji redovito očarava svojom pozitivnom energijom te entuzijazmom. Pouka njegova djelovanja je sadržana u misli kako je malo potrebno kako bi se učinilo velike stvari.

Projekt pod nazivom „Uživo sa svih kontinenata“ koji je osmislio sam Nemčić, uključuje razgovor uživo preko Skypa s nekim iz države o kojoj je predavanje riječ. Kada predaje o odabranoj državi, uživo iz učionice preko Skypea naziva nekoga od prijatelja – koji su profesori geografije ili hrvatski iseljenici koje je upoznao na putovanjima u više od 50 zemalja na svim kontinentima osim Australije i Antarktike.

Poznanici koji su na predavanje uključeni online putem Skypa hodaju gradom i pokazuju znamenitosti, a učenici im postavljaju pitanja. Djeca su oduševljena ovim inovativnim načinom predavanja te rado sudjeluju i u ostalim projektima.

Nemčić je osnivač udruge "Možemo zajedno", koja prikuplja školski pribor i geografske karte te donacije za lijekove protiv malarije, a njegov najnoviji projekt je gradnja škole u Keniji. Dejan Nemčić zasigurno će vas inspirirati - ne samo za putovanje u Keniju.