15. siječnja 2019.
NOVOSTI

Sveučilište Jurja Dobrile objavilo Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim studentima

Sveučilište Jurja Dobrile objavilo Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim studentima

Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, dana 14. siječnja, raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta za akademsku godinu 2018./2019.

Mjesečni iznos stipendije za izvrsne studente u tekućoj akademskoj godini iznosi 500 kuna, a ukupno se dodjeljuje 20 stipendija u dvije kategorije.

Prvu kategoriju čine studenti koji po prvi puta upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija, odnosno na preddiplomskom studiju. U drugu kategoriju spadaju studenti viših godina studija obje razine studija te studenti koji prvi put upisuju prvu godinu diplomskog studija.

Dok će se u prvoj kategoriji podijeliti dvije stipendije, u drugoj se dodjeljuje 18 stipendija najboljim studentima svih smjernica Sveučilišta.

Pravo na stipendiju imaju redoviti studenti koji su na Sveučilištu upisani na preddiplomski sveučilišni studij, diplomski sveučilišni studij, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij i preddiplomski stručni studij.

Na stipendiju nemaju pravo studenti koji imaju zaostajanja tijekom studija, apsolventi, oni koji imaju upisano stanje mirovanja u akademskoj godini u kojoj se provodi natječaj te studenti koji su promijenili studijski smjer.

Ostali opći i specifični uvjeti za prijavu na stipendiju nalaze se u Natječaju za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2018./2019.

Rok za prijavu na natječaj je 24. siječnja 2019. godine. Kao datum podnošenja prijave uzima se datum poštanskog žiga na poslanoj prijavi. Ispisane i ovjerene prijave s propisanom dokumentacijom dostavljaju se isključivo poštom, s naznakom za „Natječaj za stipendije izvrsnim studentima“ ,na adresu: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Zagrebačka 30, 52 100 Pula.

Tekst natječaja i ostala dokumentacija mogu se preuzeti na poveznici: Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim studentima u ak. god. 2018./2019.