14. prosinca 2018.
NOVOSTI

Hrvatska radiotelevizija otvorila Natječaj za novinare suradnike

Hrvatska radiotelevizija otvorila Natječaj za novinare suradnike

Hrvatska radiotelevizija, dana 5. prosinca 2018., objavila je natječaj za pripravničko radno mjesto novinar suradnik. Traži se dvadeset izvršitelja na neodređeno vrijeme.

Kandidati koji se prijavljuju na natječaj trebaju ispunjavati sljedeće uvjete: završena visoka stručna sprema, znanje jednog stranog jezika te znanje rada na računalu.

Dodatna znanja, osobine, vještine i sposobnosti koje se traže su komunikativnost, preciznost i temeljitost u radu, poznavanje i korištenje jezičnih normi u govoru i pismu te vozačka dozvola B kategorije.

Pripravnički staž trajati će jednu godinu uz obvezno polaganje pripravničkog ispita.

Radno mjesto uključuje sljedeće poslove: prikupljanje podataka, obrađivanje informacija, odnosno vijesti iz pojedinih područja za potrebe programa prema rasporedu urednika, suradnju u pripremi pojedinih tema, po potrebi uživo javljanje u program, snimanje izjava i slično te obavljanje drugih i srodnih poslova prema samoj potrebi, odnosno prema nalogu pretpostavljenog.

Odgovornosti radnog mjesta uključuju pravodobno obavljanje poslova u vidu točnih objektivnih i cjelovitih informacija te poštivanje pravila novinarske etike u vidu poštivanju zakonskih propisa.

Uz prijavu, kandidati prilažu životopis, dokaz o državljanstvu (presliku domovnice ili važeće osobne iskaznice ili važeće putovnice), dokaz o stečenoj stručnoj spremi (presliku diplome), svjedodžbu ili potvrdu škole stranog jezika ili drugi odgovarajući dokaz, potvrdu o stupnju poznavanja upotrebe informatičkih sustava te presliku vozačke dozvole.

Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju, moraju se u prijavi pozvati na to pravo i priložiti propisane dokaze o tom statusu.

Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, a koji u trenutku podnošenja prijave ispunjavaju uvjete za ostvarivanje toga prava, dužni su uz prijavu na javni natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja i dokaze za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja.

Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Izrazi koji se u ovom natječaju koriste za fizičke osobe u muškom rodu, odnose se na jednak način na osobe muškog i ženskog spola. Na natječaj se mogu prijaviti osobe oba spola.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće biti razmatrane. Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se u roku 8 dana od objave natječaja, poštanskim putem na adresu Hrvatska radiotelevizija, RJ Ljudski potencijali, soba 152, B 30,  Prisavlje 3, 10000 Zagreb s naznakom "Za natječaj  Novinar suradnik, Pripravnik“.