11. lipnja 2016.
NOVOSTI

Andrea Rojnić je svjetska prvakinja u hrvanju na pijesku

Andrea Rojnić je svjetska prvakinja u hrvanju na pijesku

Od 3-5. lipnja 2016 u Fažani je održano svjetsko prvenstvo u hrvanju na pijesku. Na ovu svjetsku smotru pristiglo je 16 reprezentacija s oko 200  natjecatelja, među kojima su Turska, Iran, SAD, Norveška i druge. U subotu je održan juniorski dio natjecanja u kojem je nastupila i Andrea Rojnić iz pulskog Istarskog borca.

Andrea je nastupila u kategoriji +60 kg u kojoj je bilo šest natjecateljica. U prvoj borbi pokazala je dominantnost pobijedivši suparnicu članicu Hrvačkog kluba Metalac sa 3:0. U drugoj borbi protivnica joj je bila Norvežanka, koju je Andrea dobro razrađenom taktikom svladala već u prvim sekundama. Treća borba je bila finale, u kojoj se suočila sa još jednom Norvežankom, no velika želja Andree za pobjedom bila jača od svega, te se pobjedom 3:0 okitila svojom prvom svjetskom medaljom.

U nedjelju su se održale borbe za seniore. Na pijesku su tri hrvača Istarskog borca branila boje Hrvatske. Nažalost Ivan Ivešić je ispao u prvom krugu natjecanja dok su se Dražen Selimović i Anel Bajraktarević susreli u borbi za repesaž gdje je iskusniji Anel pobijedio. U daljnem krugu Anel se borio za brončanu medalju ali pobijedio ga je iskusniji ruski borac te je tako Anel zauzeo 5. mjesto.