30. studenoga 2018.
NOVOSTI

Otvorena izložba slika Alessandre Benčić u Studentskom domu Pula

Otvorena izložba slika Alessandre Benčić u Studentskom domu Pula

U Studentskom domu Pula, u galeriji „Studentski“ (Preradovićeva 28 A), nedavno je postavljena izložba slika akademske umjetnice Alessandre Benčić.

Na otvorenju izložbe nazočnima su se prigodnim riječima obratili ravnatelj Studentskog centra Pula, Miodrag Čerina, te umjetnica i pulska profesorica likovne kulture Sanja Simeunović Bajec.

„Radovi izdvojeni iz skupine portreta koji su nastali na Akademiji likovnih umjetnosti u Rijeci, refleksija su današnjeg društva koje autorica predstavlja kroz portrete. Na samim portretima ne možemo iščitati emociju i karakter osobe, nema detalja u pogledu, već plohe koje su ukrašene dekorom i šljokicama. Sve je to odraz viđenja mlade autorice koja snažnim koloritom čistih ploha odvažno i sa stavom progovara o današnjem društvu često površnom, lažnih profila i neautentičnom.“- istaknula je Alessandrina profesorica Sanja Simeunović Bajec.

Alessandra Benčić rođena je 1993. godine u Puli. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, smjer slikarstvo. Nakon završene srednje škole, 2012., je upisala Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Magistrirala je na odjelu Primijenjene umjetnosti, smjer slikarstvo, 2018. godine. Voditeljica je radionica „Dizajn Art tekstila“ u domu za odrasle osobe Vila Marija u Puli. Trenutno živi i djeluje u Puli.

Sama autorica o svojim djelima kaže da je riječ o visokom kiču u svrsi razbijanja i isticanja melankolije i apsurda kojeg danas živimo. Likovi u izolaciji sugeriraju tjeskobu suvremenog čovjeka koji svoj identitet sakriva iza postavljenih društvenih normi.

 

Galerija fotografija