30. studenoga 2018.
NOVOSTI

Pulski studenti u posjeti Moskvi i Volgogradu

Pulski studenti u posjeti Moskvi i Volgogradu

Studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli koji uče ruski jezik prošloga su mjeseca otišli na terensku nastavu u Moskvu i Volgograd. Organizatorica puta bila je voditeljica centra „Institut Puškin“ i profesorica Irena Mikulaco.

Terenskoj nastavi su prisustvovali studenti s Filozofskog fakulteta: Noela Alić, Tin Celner, Matea Glavinić, Filip Krnjaković, Ivan Lelas, Ines Orničić i Marija Pavić, s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti: Sara Fačko i Renata Raguž, s Fakulteta informatike: Emanuel Čekić, David Maglica i Gabriel Mikulaca te s Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“: Alisa Tešić.

Pulski studenti su sudjelovali u ostvarenju Međunarodnog projekta „Uznaj Rossiju“/ „Upoznaj Rusiju“. Na projektu je predstavljena kulturna i domoljubna ruta „Moskva i Staljingradska bitka“ na ruti Moskva-Volgograd-Moskva, od 19. do 24. studenog 2018. godine.

Terenska nastava u Rusiji ostvarena je u potpunosti po programu Ministarstva kulture Ruske Federacije. Studenti su ovom terenskom upoznali glavni grad Ruske Federacije, Moskvu, život u užurbanom gradu preko 20 milijuna stanovnika, divili se spomenicima, usavršavali ruski jezik, probali ruska nacionalna jela te štošta drugo.

Sljedeća terenska nastava u Rusiju planira se u srpnju 2019. godine u Pjatigorsk na Državno sveučilište Pjatigorsk u "Ljetnu školu ruskoga jezika" u trajanju od dva tjedna.

Potpuno izvješće o terenskoj nastavi moguće je pročitati na poveznici: Pulski studenti vratili su se s terenske nastave Moskva-Volgograd: "Upoznaj Rusiju!"

Galerija fotografija