23. studenoga 2018.
NOVOSTI

Istarska županija objavila Natječaj za stipendije

Istarska županija objavila Natječaj za stipendije

Župan Istarske županije Valter Flego, 13.studenog 2018., objavio je Natječaj za dodjelu stipendija studentima Istarske županije za akademsku godinu 2018./2019.

Prijava na Natječaj za dodjelu stipendija studentima Istarske županije podnosi putem online prijave na: http://javne-potrebe.istra-istria.hr u vremenu od 14. studenog 2018. od 0:00 sati do 28. studenog 2018. do 24 sata.

Istarska županija će za akademsku godinu 2018./2019. dodijeliti ukupno 40 novih stipendija u mjesečnom iznosu od 1.100 kuna, studentima koji redovito studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim studijima kao i sa njima izjednačenim studijima u inozemstvu.

Pravo na podnošenje zahtjeva za stipendije imaju redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske, studenti koji su u navedenu akademsku godinu upisani u redovni studij, studenti koji imaju prebivalište na području Istarske županije najmanje pet godina.

Na stipendiju nemaju pravo oni studenti koji su korisnici stipendije grada ili općine u kojoj žive te oni koji su korisnici stipendija iz ostalih izvora.

Uz prijavu na stipendiju, prilaže se privola o obradi i objavi osobnih podataka, izjava studenta da nije korisnik druge stipendije, domovnica (elektronički zapis iz Knjige državljana), uvjerenje o prebivalištu (elektronički zapis o prebivalištu MUP-a RH (ne starije od 6 mjeseci), uvjerenje o redovnom upisu u akademsku godinu 2018./2019., te svjedodžba završne godine srednje škole i svjedodžbe položenih  ispita državne mature za studente prve godine, odnosno prijepis ocjena položenih ispita s prethodne godine studija za studente od 2. godine studija na više.

Dodatno će se bodovati i ukoliko student imaju nagrade i priznate izume ili patente.

Cijeli natječaj moguće je pronaći na linku: NATJEČAJ za dodjelu stipendija studentima Istarske županije za akademsku godinu 2018./19.