19. rujna 2018.
NOVOSTI

Predavanje pučke pravobraniteljice RH Lore Vidović na FET-u

Predavanje pučke pravobraniteljice RH Lore Vidović na FET-u

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima boravi u Istarskoj županiji 19. i 20. rujna 2018., a u okviru te posjete održat će predavanje na kojem će predstaviti instituciju pučkog pravobranitelja i njezine mandate, kao i ključne izazove u zaštiti ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.

Svi zainteresirani studenti pozivaju se da 19. rujna 2018. godine od 17 do 18 sati prisustvuju predavanju na temu: "Zaštita i promicanje ljudskih prava u Republici Hrvatskoj". Gostujuće predavanje će se održati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u dvorani 302.

Lora Vidović je rođena 17. prosinca 1973. godine u Novoj Gradiški, a gimnaziju je završila u Varaždinu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1997. godine. Završila je poslijediplomski studij iz građanskopravnih znanosti na Pravnom fakultetu u Zagrebu i 2001. godine magistrirala s temom „Pravobranitelj za djecu“.  Godine 2006. položila je pravosudni ispit.

Lora Vidović stupila je 1. ožujka 2013. na dužnost pučke pravobraniteljice, nakon što ju je Hrvatski sabor izabrao za novu opunomoćenicu za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda na mandat od osam godina.