03. lipnja 2016.
NOVOSTI

Pula film festival: poziv za volontere

Pulski filmski festival nastavlja svoju tradiciju okupljanja mladih zaljubljenika u filmsku umjetnost kroz stručne radionice i organizacijske procese. I ove godine pozivamo mlade da nam se priključe kao dio naše volonterske službe, a za one ozbiljnije u svojim filmskim namjerama kroz sudjelovanje u programu Filmska kritika mladih filmofila.

 Na 63. Pulskom filmskom festivalu svi stariji od 18 godina, mogu se prijaviti za volontiranje i pridružiti entuzijastičnoj ekipi u realizaciji najvećeg i najposjećenijeg hrvatskog filmskog festivala. Volonteri će biti angažirani u periodu od 2. do 17. srpnja 2016. godine za rad na svim festivalskim lokacijama i u svim odjelima.

Već šestu godinu volonteri čine dio pulskog festivalskog ozračja i integrativni su dio svih festivalskih procesa. Zašto mladi vole biti dio i volontirati na Pulskom filmskom festivalu jest zbog dragocjenog iskustva stvaranja najvećeg hrvatskog filmskog festivala koje stječu uz obilje zabave, druženja s filmskih profesionalcima i stvaranja novih prijateljstava. Volonterima se nudi mogućnost besplatnog gledanja filmova u slobodno vrijeme, službene majice, topli obroci, preporuka za daljnje angažmane na budućim festivalima te potvrda o volontiranju.

Prijave za volontiranje traju do 20. lipnja 2016. godine, a više informacija o radu volonterske službe na Festivalu, prijavnicu i pravilnik potražite na www.pulafilmfestival.hr 

 

Za sudjelovanje u natječaju za program Filmska kritika mladih filmofila potrebno je voljeti filmsku umjetnost i željeti svojim kritičkim osvrtima postati dio nje. Ako ste se prepoznali u tome te imate između 18 i 29 godina prijavite se na natječaj do 15. lipnja 2016. godine.

Osam kandidata koji se pokažu najboljim na natječaju imat će priliku, od 9. do 16. srpnja, istraživati sedmu umjetnost, steći filmsko obrazovanje uz brojna predavanja i radionice te sudjelovati u razgovorima sa stručnjacima iz područja audiovizualnih djelatnosti. Uz dobro poznavanje hrvatskog i engleskog jezika, jedan je od uvjeta natječaja i stvaranje jedne pozitivno te jedne negativno intonirane recenzije filma, koji će do 15. lipnja biti prikazan na Hrvatskoj televiziji ili u kinu. Recenzija može biti tekstualna ili u bilo kojem drugom obliku: od stripa do kratkih filmova. Ugledni hrvatski filmski kritičar te mentor ovogodišnjih filmofila Mario Kozina pregledavat će i ocijeniti zaprimljene recenzije.

Polaznicima programa osigurat će se smještaj, prehrana, festivalski katalozi i posebne akreditacije za sve projekcije. Njihova zaduženja bit će gledanje hrvatskih, međunarodnih i kratkometražnih filmova, komentiranje i ocjenjivanje viđenih ostvarenja, sudjelovanje u anketama, diskusijama i razgovorima s autorima filmova te pisanje recenzija, blogova i slično.

Više informacija o samom natječaju i kako se prijaviti možete pronaći na www.pulafilmfestival.hr