13. kolovoza 2018.
NOVOSTI

IZ MEDIJA: Pulskim profesorima za katedrom će asistirati HUMANOIDNI ROBOT

IZ MEDIJA: Pulskim profesorima za katedrom će asistirati HUMANOIDNI ROBOT

Pulsko Sveučilište Jurja Dobrile i zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje potpisali su sporazum o suradnji na području visokog obrazovanja, istraživanja i tehnološkog razvoja. Rezultat je to želje mladog pulskog Sveučilišta da se što više poveže s brojnim znanstvenim institucijama i na taj način pridonese vlastitom osnaživanju u široj društvenoj, ali i akademskoj zajednici.

Pionir 3D printa u Hrvatskoj doc. dr. sc. Sven Maričić, ujedno i pomoćnik rektora za nove tehnologije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, naglasio je da je u suradnju uključen i nedavno formirani Znanstveno-tehnološki institut VISIO, što dokazuje da su Sveučilište i cijela Uprava orijentirani na jačanje i razvoj novih tehnologija.

„Prije nekoliko dana smo kompletno opremili naš istraživački laboratorij s desetak 3D printera i sada smo vodeće sveučilište po broju opreme koju smo nabavili. U laboratoriju će raditi naši studenti i u sklopu njega će se proizvoditi 3D printane robotske ruke.“-rekao je Maričić.

Naglasio je da ovaj sporazum o suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje pulsko Sveučilište svrstava među znanstvene ustanove koje itekako znaju i žele surađivati.

(Izvor: Glas Istre)