13. srpnja 2018.
NOVOSTI

Otvorenje 65. Pula Film Festivala

Otvorenje 65. Pula Film Festivala

Svečano otvaranje pulskog Filmskog festivala upriličiti će se 14. srpnja u 21.30 u Areni. Tradicionalni vatromet održati će se u 22 sata. Voditelji programa biti će Danijela Trbović te Duško Ćurlić, dok će državnu himnu otpjevati Goran Karan. Osim toga svečanom otvaranju će prisustvovati slavne glumice Milena Dravić i Neda Arnerić.

Prvog dana ovogodišnjeg festivala publici će biti prikazana dva filma. Kratki film "U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga" Karle Lulić te „Aleksi“ u ime kojeg stiže Neda Arnerić. Nakon projekcije filmova u Circolu slijedi zabava s DJ-em So'Chicom.

Subotnji program festivala, osim u Areni, upriličiti će se u kinu Valli, Istarskom narodnom kazalištu i na Portarati.

Povodom Međunarodnog programa dramskih serija u kinu Valli će biti prikazana epizoda serije "Sumrak templara", s početkom od 15.30 sati. Nakon prikazivanja serije slijedi ratna drama "Pad Italije" Lordana Zafranovića u 16.30 u čast skladatelju Alfiju Kabilju, a potom će u čast pulskog glumca Igora Gala biti prikazan klasik Dušana Vukotića "Akcija stadion" u 19 sati. U sklopu programa Europolis-Meridijani u 21.30 sati na programu je drama "Knjižara", a u 22.30 komična drama "Sretni Lazzaro".

Program „Dizalica“, koji je namijenjen mladim filmoljupcima, započinje u 17 sati u Istarskom narodnom kazalištu prikazivanjem animiranog filma „Draga košarko“ te glazbene drame „London Town“. Na rasporedu u 19 sati je Kratka Pula sa dramom „Treća vrsta“, nakon čega slijedi drama "Jimmie" u sklopu programa Manjinske koprodukcije.

65. Pula Film Festival će se održavati na čak 17 lokacija, od Arene do Ambrele sa svim svojim glavnim i propratnim programima, uz radionice, izložbe, okrugle stolove te koncerte. Ulaznice za Festival mogu se kupiti na festivalskom info punktu na Giardinima koji radi od 9 do 22 sata, a tu se osim ulaznica mogu kupiti i suveniri te nabaviti posebne propusnice za studente i umirovljenike te ispred Arene od subote od 18 do 00.30 sati.

Za vrijeme trajanja festivala navečer će sve ulice oko Arene bit će zatvorene za promet, s tim da će se u subotu zatvoriti već od 19 sati, dok će ostalih dana to biti od 20 sati.