12. veljače 2018.
NOVOSTI

Otvorena izložba slika „Snaga riječi“ u Studentskom domu Pula

Otvorena izložba slika „Snaga riječi“ u Studentskom domu Pula

U Studentskom domu Pula, u galeriji „Studentski“ (Preradovićeva 28 A), nedavo je postavljena izložba slika „Snaga riječi“ pulske profesorice likovne kulture Sanje Simeunović Bajec.

Prilikom otvorenja izložbe, autorica se je nazočnima obratila riječima kako je "ova suradnja potaknula nove radove koji su nastali nedavno, vjerujem da će slike svatko doživjeti na svoj način. Snaga riječi simbolizira baš riječ kao takvu, budući da često nešto kažemo, a  možda pritom nismo svjesni koju težinu sama riječ ima.“

Autoričin standardni stil slikanja je lirska apstrakcija, a novi ciklus slika samo je nastavak dosadašnjeg rada uz malo snažniji kolorit. Umjetnica se je zahvalila svima koji su došli, odnosno koji prate njezin rad, a posebice Studentskom centru Pula, koji je ugostio ovu izložbu. Iskazala je želju za daljnjom suradnjom. Pozdravne riječi prilikom otvorenja, uputila je Sanda Rojnić Sinković, voditeljica Zajedničkih službi Studentskog centra Pula te zahvalila autorici što je za izlaganje odabrala ovaj prostor, obogatila ga slikama živih boja te učinila još ugodniji boravak u domu za 136 studenata.  

Ciklus "Snaga riječi" predstavlja snagu izgovorenog, emotivnog doživljaja upućenih riječi. "Često nismo svjesni snage riječi koju izgovaramo i odašiljemo kao poruku. Tako u novom ciklusu, riječi migolje u vodi, moru kao simbolu obnavljanja, čistoće i nekog novog života. Radovi su koloristički jačeg naboja koji daje snagu i energiju vode kao takve. Slike se nadovezuju, te kao diptih funkcioniraju u skladu, poput vode koja teče prelijevajući se u beskonačnost postojanja".

Događaj je prigodno popraćen glazbenom izvedbom Laure Marin, studentice pulske Muzičke akademije, studija klavir.

Galerija fotografija