04. siječnja 2018.
NOVOSTI

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u Komunalnoj palači

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u Komunalnoj palači

Dana 4. siječnja 2018. pulski gradonačelnik Boris Miletić je u Komunalnoj palači zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvirom Krizmanić Marjanović pulskim studentima dodijelio ugovore o stipendijama za akademsku godinu 2017./2018.

Gradonačelnik je svim prisutnim studentima čestitao na dosadašnjem uspjehu te im je zaželio da i dalje budu ustrajni i marljivi u nastavku svog školovanja. „Ulaganje u znanje je najisplativije ulaganje, a stjecanje novih saznanja i kompetencija ključno je za razvoj svakog pojedinca, istaknuo je gradonačelnik.

U akademskoj godini 2017./2018. Grad Pula dodijelio je ukupno 158 stipendija u iznosu od 500,00 kuna, za što je u Proračunu osigurano 600 tisuća kuna.

Osim stipendija za izvrsnost, Grad Pula dodjeljuje i stipendije prema socijalnim kriterijima koje iznose 400,00 kuna za studente koji studiraju u Puli, odnosno 800,00 kuna za studente koji studiraju izvan Pule.

Dodatne bodove dobili su studenti koji su položili sve ispite iz prethodnih studija, studenti koji su u prethodnoj godini volontirali najmanje 30 sati te studenti sa značajnim uspjehom na natjecanjima državnog i međunarodnog značaja iz područja znanja, sporta i umjetnosti.