05. prosinca 2017.
NOVOSTI

Natječaj za program “Projekt razvoja karijera mladih istraživača - izobrazba novih doktora znanosti“

Natječaj za program “Projekt razvoja karijera mladih istraživača - izobrazba novih doktora znanosti“

Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program “Projekt razvoja karijera mladih istraživača – izobrazba novih doktora znanosti“. Svrha Projekta je razviti cjelovit i stabilan program financiranja razvoja karijera doktoranada i omogućiti mentorima da u svoja znanstvena istraživanja uključe doktorande koji žele sudjelovati u istraživačkom radu te usmjeriti svoju karijeru prema vrhunskoj znanosti.

Konačni cilj Projekta je izobrazba novih doktora znanosti koji će karijeru nastaviti u kompetitivnim istraživanjima i/ili gospodarstvu. Natječajem je predviđeno financiranje ukupnog troška plaće doktoranda, s primarnim ciljem izrade doktorskog rada i usvajanja znanja o temeljnim postavkama znanstvenog rada i istraživanja.

Na natječaj se mogu prijaviti znanstvenici koji su voditelji ili suradnici na znanstvenim projektima Zaklade, UKF-a, različitim EU (FP7, Obzor 2020.) i drugim međunarodnim kompetitivnim projektima te znanstvenim centrima izvrsnosti, uz koji će biti vezan istraživački razvoj doktoranda. Projekt mora trajati najmanje 18 mjeseci od roka prijave.

Rok za prijavu na natječaj je 12. siječnja 2018. do 13 sati.

Više informacija o natječaju moguće je dobiti klikom na poveznicu: “Projekt razvoja karijera mladih istraživača - izobrazba novih doktora znanosti“.