16. svibnja 2016.
NOVOSTI

Srebro Vanesse Šegec u taekwondou

Nakon odličnih dosadašnjih studentskih dostignuća u karateu i judu, pulski sveučilišni sport bogatiji je za odličje iz još jednog borilačkog sporta – taekwondoa. Brucošica FET-a Vanessa Šegec iz Vinkovaca u svom prvom nastupu za Sveučilište J. Dobrile u Puli osvojila je srebrnu medalju.

Na 3. Državnom sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u taekwondou koje se 30. travnja održalo u dvorani Doma sportova u Zagrebu, okupio se veliki broj studenata i studentica koji su se borili u osam kategorija. Natjecanje je organizirano od strane Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Hrvatskog taekwondo saveza i Taekwondo kluba Čigra.

Vanessi je vrlo malo nedostajalo da u svom premijernom nastupu osvoji najsjajnije odličje koje bi joj osiguralo nastup na Europskim sveučilišnim igrama koje će se tijekom srpnja 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci. Međutim, nastavi li trenirati istim intenzitetom gotovo je sigurno da će se Vanessa do završetka studija popeti još na tu jednu stepenicu i predstaviti pulsko sveučilište na međunarodnoj razini.