09. listopada 2017.
NOVOSTI

U Puli održan sastanak Zajednice studentskih centara Hrvatske

U Puli održan sastanak Zajednice studentskih centara Hrvatske

 

U prostoru Studentskog doma Pula, protekli tjedan je održan 24. sastanak Zajednica studentskih centara Republike Hrvatske.

Sudjelovali su ravnatelji i predstavnici svih centara, iz Zagreba, Varaždina, Splita, Osijeka, Rijeke, Pule, Šibenika, Zadra, Slavonskog Broda, Dubrovnika, Požege, Siska i Karlovca.

Razgovaralo se je o Zakonu o obavljanju studentskih poslova, promjeni Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata te drugim aktualnim temama. Iznijete su i informacije o prijavama i rezultatima prijava na Poziv na dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“  u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020“ kao i iskustva u provedbi.

Prihvaćen je zahtjev, te je Centar za studentski standard Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru učlanjen u Zajednicu Studentskih centara Republike Hrvatske.

Osim radnog dijela, gdje se uz spomenute, dotaklo i drugih važnih tema koje se tiču studentskog standarda,  susret je u organizaciji domaćina Studentskog centra Pula, bio prilika za razmjenu iskustava i razmišljanja o predstojećim važnim projektima.

Galerija fotografija