31. srpnja 2017.
NOVOSTI

16. Izdanje Glazbenih radionica „Arena International“

16. Izdanje Glazbenih radionica „Arena International“

Gala Koncerti 16. Izdanja Glazbenih radionica „Arena International“ će se održati u Puli od 2. do 9. kolovoza 2017. god.

Ove godine će na glazbenim radionicama nastupati prestižni glazbenici iz milanske „Skale“,  flautista Romano Pucci, klarinetista Ivano Brambilla, gitarist Fabio Spruzzola, fagotist Leonardo Dosso iz milanskog Sinfonijskog orkestra RAI, i drugi uvaženi umjetnici i pedagozi sa talijanskih Akademija iz Rima, Milana, Novare, Udina i Trsta, njemački glazbenici stižu iz Passaua i Regensburga, slovenski iz Ljubljane i Maribora te hrvatski iz Zagreba i Pule.

Odabranu temu za Radionice, s ciljem valorizacije i promocije istarskog glazbenog stvaralaštva nazvana je  „Upoznajmo Istru“.  Posebna pažnju ove godine je posvećena 90. obljetnici rođenja najpopularnijeg suvremenog istarskog kompozitora: Maestru Nello Milotti.

Konceti će se održavati na dvije lokacije; u Katedrali Marijinog Uznesenja će se upriličiti koncert Trijo milanske Skale 2. kolovoza, u Crkvi Sv. Franje za Gala Koncert 4. kolovoza biti će izvođena glazba Nella Milottija, u interpretaciji umjetnika-profesora Glazbenih radionica, Orkestra i Zborova.

Nadalje će se koncerti održavati u Domu hrvatskih branitelja, sve do 9. kolovoza; Ex Marinen Casino za Završni Koncert. Također, matineje i večernji koncerti studenta i profesora će se odvijati na Valkanama.

Svi zainteresirani su pozvani uveličati život umjetničke komunikacije na način da dođu na glazbene radionice „Arena International“.

Galerija fotografija