Student servis

Studirati i preživjeti te osigurati kvalitetan studentski život veoma je teško bez dodatnih izvora prihoda. Student servis nudi privremeno i povremeno zapošljavanje svima koji to žele, čime se ujedno vrše pripreme za sve zahtjevnije tržište rada, stječu nova radna iskustva i ostvaruju dodatni izvori prihoda.

U student servis se mogu učlaniti svi redoviti studenti koji studiraju na hrvatskim visokim učilištima. Iznimno, u student servis se mogu učlaniti i učenici završnog razreda srednje škole u Republici Hrvatskoj koji su u postupku upisa na fakultet, kao i osobe koje su završile studij, ali samo tri mjeseca od završetka redovnog školovanja, odnosno studija.

Za učlanjenje studenti obvezno trebaju donijeti:

  • Potvrdu visokoškolske ustanove o redovitom upisu na studij u tekućoj akademskoj godini ili testiran indeks (ne e-indeks)
  • Indeks na uvid
  • Osobnu iskaznicu 
  • Broj vlastitog žiro ili tekućeg računa na kartici ili službenom dokumentu (OTP banka Hrvatska d.d., Zagrebačka banka d.d., Erste&Steiermarkische bank d.d., Imex banka d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Splitska banka d.d., Istarska kreditna banka Umag d.d., Raiffeisen banka d.d., Sberbank d.d., Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., Hrvatska poštanska banka d.d, Kentbank d.d.)
  • OIB na službenom dokumentu

Prije upisa u student servis potrebno je regulirati osnovno zdravstveno osiguranje. Naime, studenti koji iz nekog razloga nemaju osnovno zdravstveno osiguranje neće se moći učlaniti u student servis i raditi preko studentskog ugovora.

Učenici završnog razreda srednje škole koji su u postupku upisa na studij trebaju, pored navedenog, donijeti dokaz o završenoj srednjoj školi u tekućoj školskoj godini -svjedodžbu završnog razreda srednje škole i dokaz da su u pristupili polaganju državne mature - ispis svoje prijave (www.postani-student.hr) za odabrani studij. Mogu se učlaniti nakon završetka srednje škole, odnosno od 15.lipnja i članstvo im vrijedi do 30. rujna tekuće godine.

Da bi se mogli učlaniti, studenti trebaju doći na šalter student servisa (Ulica Svetog Mihovila 3, Pula).