Sveučilište Jurja Dobrile osvojilo treće mjesto na sveučilišnom natjecanju u Italiji

Objavljeno: 20. ožujka 2017.
Sveučilište Jurja Dobrile osvojilo treće mjesto na sveučilišnom natjecanju u Italiji

Natjecanje u skijanju i snowboardingu ˝Bardonecchia University Snowbreak˝ održalo se početkom ožujka u gradiću Bardonecchia. Gradić je poznat po tome što su se tamo odvijale zimske olimpijske igre 2006. godine. Ove godine je bio domaćin skijaškog i snowboard okršaja studenata sportaša s brojnih europskih sveučilišta. Organizatori natjecanja bili su organizacije A.S.D. Eurosportevents i Sveučilište Bocconi iz Milana. Prema pravilima FIS-a studenti i studentice, kojih je bilo oko 300, natjecali su se u četiri skijaške discipline.

Pulsko sveučilište su predstavljali studenti Lino Mordrušan i Sebastijan Sinožić koji su se natjecali u konkurenciji veleslaloma. Ovo je prva godina da se na ovom natjecanju nije pojavila pulska studentica Francesca Korenić koja ovaj semestar, putem programa mobilnosti Erasmus plus, pohađa predavanja na partnerskom sveučilištu u Brnu.

Lino Modrušan, koji je na prošlom natjecanju bio srebrni, ove je godine osvojio zlato. Sebastijan Sinožić, koji je prije dvije godine bio zlatni, ovoga puta doskijao do bronce zaostavši za Linom samo 22 stotinke. Na taj je način pulsko sveučilište po prvi puta na ovom turniru osvojilo dva pojedinačna odličja.

Zahvaljujući navedenim rezultatima Sveučilište Jurja Dobrile u Puli u ukupnom je plasmanu osvojilo treće mjesto te je tim povodom i nagrađeno predivnim i skupocjenim kristalnim peharom. Studenti i voditelj bili su smješteni u hotelu Ilarici a treninge prva su dva dana zbog lošijeg snijega u Bardonecchia-i, odradili u obližnjem Sestrierreu. Studente je na putu pratio voditelj delegacije i ekipe doc. dr. sc. Dean Sinković, MBA.