22. travnja 2024.
NOVOSTI

Započeo 2. Humanitarni Student Week 2024.

Započeo 2. Humanitarni Student Week 2024.

Nakon jučerašnjeg uspješnog i razigranog sportskog dana, danas je i svečano najavljen Drugi Humanitarni Student Week. Na konferenciji za novinare u paviljonu 1 Studentskog doma, šestodnevna je događanja najavio predsjednik Studentskog zbora u Puli, Zlatko Nikolić. Naglasio je kako se radi o humanitarnoj manifestaciji, poput prošlogodišnje, te da je sav prihod namijenjen Dječjem domu Ruža Petrović, Društvu multiple skleroze Istre, Udruzi Institut Pula, Sigurnoj kući Istre i Udruzi Ruka-šapi. 

Koordinatorica programa, studentica, Ines Štimac ukratko je predstavila događanja te se osvrnula na uspješno održan sportski dan kojim je jučer manifestacija i započela. Dopredsjednica udruge ISHA Pula, studentica Marija Jeromela, najavila je večerašnji Pub Quiz. 

Predstavnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prorektorica za akademska pitanja, upise i potporu studentima, prof. Mirjana Radetić-Paić naglasila je važnost studentskog aktivizma pri Sveučilištu kao i suradnje između dviju organizacija te se zahvalila članovima zbora i svih udruga pri Sveučilištu uključenih u organizaciju manifestacije. Ravnateljica Studentskog centra Pula, Sanda Rojnić Sinković izrazila je veliko zadovoljstvo smjerom kojim manifestacija Student week ide, inicijativom studenata, te činjenicom da manifestacija polako postaje tradicijom na pulskom sveučilištu.

Mnoštvo događanja odvijat će se upravo na prostorima Studentskog centra Pula. 
O svakodnevnim događanjima možete se informirati putem internetske stranice SC-a, Instagram profila.

Galerija fotografija