09. veljače 2024.
NOVOSTI

Otvorena izložba ''Otkrivajući suštinu'' Mine Dobrić

Otvorena izložba ''Otkrivajući suštinu'' Mine Dobrić

Jučer je u galeriji Studentski otvorena prva samostalna izložba kreacija pulske dizajnerice Mine Dobrić. Mlada se umjetnica pred obitelji, prijateljima i uzvanicima prvi puta predstavila svojim ciklusom radova "Otkrivajući suštinu".

Lepršavo i neopterećeno izraz je kojim se mogu opisati radovi mlade modne dizajnerice koja osim što dizajnira, šiva i odjeću za pse stvorivši tako prepoznatljiv brend. Komadi čipke/čentrina, perle inspirirane Coco Chanel, sako izvezen citatima poznatih autora oslobođeni svake banalnosti, sako s motivima cvjetne livade izvezen vezom na mašini/stroju sve to govori o autoričinoj slobodi, neopterećenosti, jednostavnosti s nakanom kako bi se naglasila osobnost žene, ali i svoju vlastitu.

Inače mlada umjetnica, magistrirala je 2018. na Tekstilno-tehnološkom fakultetu smjer Modni dizajn, a nakon dvije godine na mjestu dizajnera u Amadeus Jeansu odlučila se vratiti u Pulu i pokrenuti vlasiti brend La'ver – La vie en rose. U razgovoru s mladom dizajnericom, autorica je kreacije opisala na sljedeći način: tema je originalno krenula od ideje da žene trebaju podupirati žene referirajući se na razdoblje života u kojem je i meni trebala podrška nakon čega sam odlučila napraviti zaokret u životu i krenuti u smostalne vode. Sve smo iste, a sve smo različite zbog čega se kolekcija bazira na tome da su sve isti krojevi i materijal koji je drugačije tretiran zbog čega niti jedan od radova nije isti, uostalom kao i svaka žena. Nit vodilja kreacija je Coco Chanel i njezina rečenica: Odabrala sam ono što želim biti i to jesam! Svi komadi predstavljaju blisku osobu iz moga života na način na koji ih ja doživljavam.  

Izložbu su pred velikim brojem posjetitelja predstavile ravnateljica SC Pula Sanda Rojnić Sinković i moderatorica prof. Sanja Simeunović Bajec. Devetnaesta je to po redu izložba u galeriji Studentski koja mladim umjetnicima, na početku umjetničke karijere, nudi prostor za izražavanje, a sama izložba ostaje otvorena do početka travnja 2024.

Galerija fotografija